2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Vilniusban mutatkoznak be a hazai formatervezés legjobbjai

2009. szeptember 4.
Ebben az évben Litvánia fővárosa, Vilnius Európa kulturális fővárosa. Az eseménysorozat részeként több olyan tárlatot is rendeznek, ahol egy-egy nemzet tárgy- és formakultúrájával ismerkedhetnek meg az érdeklődők.
Az osztrák és francia bemutatkozást követően szeptember 5-étől egy hónapon keresztül a magyar designé lesz a főszerep. A hazai termés legjavát a Magyar Formatervezési Tanács és a Magyar Szabadalmi Hivatal közös válogatása képviseli, amely a Magyar Formatervezési Díj elmúlt hat évének legjobbjaiból - nyertes és különdíjasok munkáiból - szemezget, s a tavalyi nyertesekkel kiegészített FormaTúra kiállítás anyagára épül. A kiállítandó 36 munka a mindennapi életünk részét jelentő használati tárgyak és eszközök mellett olyan, még csupán papírra vetett innovatív elképzeléseket és ötleteket is felvonultat, amelyek egyelőre megfelelő gyártóra várnak.
 
A kiállítás létrejöttében a Magyar Formatervezési Tanács mellett a vilniusi Magyar Nagykövetség, a Tallinni Magyar Intézet, a kulturális főváros program irodája és a Litván Design Forum vett részt.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok