2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Zöld könyv a fiatalok tanulási mobilitásának előmozdításáról

2009. augusztus 13.
Az Európai Bizottság 2009 júliusában fogadta el a fiatalok tanulási mobilitásának előmozdításáról szóló Zöld könyvet, amely felhívja valamennyi érintett figyelmét arra, hogy támogassák a fiatalok tanulási célú mobilitását és törekedjenek arra, hogy a külföldön folytatott tanulmányok az európai lét természetes jellemzőjévé váljanak Európa összes fiatalja számára, és ebben a témában egy konzultációs folyamatot indít el.
A Zöld könyv rámutatat azokra a területekre, ahol további erőfeszítések szükségesek, és megnyitja a vitát az érdekelt felek és a szélesebb nyilvánosság előtt: ismertessék nézeteiket arról, hogyan lehetne javítani a fiatalok lehetőségeit, hogy minél többen szerezhessenek mobilitási tapasztalatokat. A párbeszédbe minden érintett fél bátran bekapcsolódhat. A Bizottság gondosan kiértékeli majd a konzultáció során beérkező észrevételeket, és javaslatot tesz a szükséges intézkedésekre.
 
A Zöld könyvre adott válaszokat két szinten gyűjti össze a Bizottság. A Bizottság egyrészt felkért minden érdekelt felet, hogy adjon választ a Zöld könyvben szereplő kérdésekre és gyűjtsön jó gyakorlatokat, másrészt pedig a nagyközönség számára elérhető egy online feleletválasztós kérdőív.
 
A Zöld Könyvben szereplő kérdések ágazati szintű megválaszolására az OKM konzultációkat szervez, illetve a konzultációban és az online kérdőív megválaszolásában való részvétel ösztönzése érdekében a Tempus Közalapítvány tájékoztatja az oktatási-képzési mobilitási programokban érintettek körét.
 
A konzultációban az EU honlapján az alábbi címen keresztül lehet részt venni.
 
 
A konzultáció 2009. december 15-én zárul.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok