2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Zsolnay-kiállítás Németországban

2009. június 18.
A Stuttgarti Magyar Intézet idén külön rendezvénysorozatot szervez a "Pécs2010 EKF program" népszerűsítésére, melynek segítségével igyekszik bemutatni Pécs kulturális értékeit, a város sokszínűségét, valamint a projekt fejlődését. A nyári időszak egyik legjelentősebb programjának ígérkezik az a kerámia és porcelán kiállítás, amely "Zsolnay - múlt, jelen, jövő" címmel nyílik június 18-án Felbach-ban a városházán.
Az ünnepélyes megnyitón beszédet mond Christoph Palm, Fellbach városának főpolgármestere és Szalay Tamás, a "Pécs 2010. Európa Kulturális Fővárosa" program művészeti vezetője.
 
A kiállítás tematikáját a választott cím pontosan írja le. A válogatással a gyár életének három periódusát (múlt, jelen, jövő) mutatják be. A történeti anyagot Dr. Faragó László pécsi magángyűjtő anyagából válogatta a kiállítás kurátora, Komor István, illetve ide tartozik a 60-as és 70-es évek modernizmusának néhány jellegzetes tárgya is, reagálva napjaink retro divatjára. A Zsolnay Porcelánmanufaktúra jelenleg futó termékei között is szép számmal akad olyan, amely a nemes tradíciók méltó folytatója. Először láthatja az érdeklődő közönség annak a kortárs művészeti szimpozionnak az eredményeit, amelyek a jövő Zsolnay mesterdarabjai lehetnek, irányt mutatva a gyár termékszerkezetének átalakítása, fejlesztése számára. Kiállító művészek: Pinczehelyi Sándor, Pál Zoltán és Gellér B. István.
 
Az augusztus 8-ig látható kiállítás a Kulturamt Fellbach és a Stuttgarti Magyar Intézet közös rendezvénye, a "Pécs 2010. Európa Kulturális Fővárosa" projekt iroda támogatásával.
 
További információ:
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok