2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Döntős a magyar diákok fotója

2010. május 17.
Magyar fotó is versenyez a Mit jelent számunkra az euró? elnevezésű európai fotópályázat brüsszeli döntőjében. A budapesti Trefort gimnázium tanulóinak alkotását 135 fénykép közül választotta a legjobb hét közé a nemzetközi zsűri.
Magyar diákok fotóját is beválogatta az európai zsűri a Mit jelent számunkra az euró? című uniós fotópályázat döntőjébe. A pályázaton - amelyet az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága 14-18 éves fiatalok számára hirdetett meg - a nemzeti zsűrik által kiválasztott 135 pályamű közül jutott a hét legjobb közé a "Fény az éjszakában"című magyar kép.
 
A versenyen, amelyet Magyarországon a Tipik European Network tagjaként az Issues Management kommunikációs ügynökség bonyolított le, a nemzeti zsűrik az öt legjobb fotót továbbították Brüsszelbe. A Magyarországról beérkezett 44 magyar pályamű közül a Stiller Ákos, a HVG fotósa, Bárány Botond rajztanár, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet munkatársa és Házi Katalin, az Issues Management ügyfélkapcsolati igazgatója alkotta zsűri a PATKÁNYOK (ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola, Budapest - felkészítő tanár: Fábián László), a GRACIOSILLAS (Fazekas Mihály Gimnázium, Debrecen - felkészítő tanár: Vanessa Hidalgo Martín), a MAZSOLÁK (Szent-Györgyi Albert Gimnázium és Szakközépiskola, Balassagyarmat - felkészítő tanár: Vajda Andrea), a SZIMBA (Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző és Kollégium, Szombathely - felkészítő tanár: Apró Éva) és az EGRI LEÁNYKÁK (Sancta Maria Gimnázium, Eger - felkészítő tanár: Dr. Szabó Zsuzsanna) pályaműveit továbbította Brüsszelbe.
 
Patkányok: Fény az éjszakában
Patkányok: Fény az éjszakában
A fotók a nemzetközi mezőnyben a többi 26 tagállam 5-5 pályaművével versenyeztek. A 135 fotó közül az európai zsűri választotta ki a 27 országos győztest, a hét legjobb csapatot pedig - közöttük a PATKÁNYOK, a legjobb magyar fotónak választott "Fény az éjszakában" alkotóit - meghívták a brüsszeli döntőbe. A győztes magyar alkotás fekete-fehér fénykép, amin a Magyar Nemzeti Bank épülete előtt szürreális fényjelenségként jelenik meg az euró jele az éjszakában, a fejlődés és a remény szimbólumaként. A készítők művüket 15 felvétel egymásra kopírozásával készítették el. A csapat tagjai Bagdy Ábel, Mónus Gergely és Fülöp Péter, a budapesti "mintagimnázium" végzős tanulói, akik felkészítő tanáruk kíséretében utazhatnak a brüsszeli Economic Forum keretében megrendezendő május 25-i díjátadó ünnepségre.
 
A 27 tagállam győztes fotói megtekinthetők a www.euroinphoto.eu címen.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok