2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kortárs magyar művészek Londonban

2010. március 31.
A magyar-brit kulturális kapcsolatok erősítése céljából a Londoni Magyar Kulturális Központ új programot indít 2010. április 1-jén. Az Art Network Agency (ANA) nevű szervezet célja a Magyarország és az Egyesült Királyság közötti kulturális network létrehozása, elsősorban a kortárs képzőművészet területén.
A brit kortárs képzőművészeti szcéna feltérképezésére épülő kísérleti projekt a magyar képzőművészek bemutatkozását és sikeres integrációját segíti a londoni kortárs képzőművészet színterén, egyben a két ország kulturdiplomáciai kapcsolataihoz is nagyban hozzájárul.
 
Az "Art Network Agency" feladata egy értő és érzékeny közvetítői szerep betöltése, és hosszú távú partneri kapcsolatok elősegítése, a brit és egyéb londoni bázisú kulturális intézményekkel való partneri kapcsolatrendszer kiépítésen keresztül.
 
Steierhoffer Eszter kurátor, az ügynökség létrehozója szerint kulcsfontosságú a Nagy-Britanniában mindeddig alulreprezentált kortárs magyar művészek számára a megfelelő bemutatkozási lehetőségek megteremtése, mely egy állandó helyszín biztosítása helyett különböző partnerintézmények falain belül valósulhat meg. Ez nem csupán a költséghatékonyság és az ebből fakadó fenntarthatóság miatt lehet sikeres, de megoldást nyújt az egyes alkotók nemzetközi kontextualizálására és integrálására, a legmegfelelőbb szakmai fórumok és közönség elérésére, és nem utolsósorban az intézmények, illetve művész karrierek szempontjából elengedhetetlenül fontos hosszú távú, közvetlen partneri kapcsolatok megtalálására és felállítására.
 
Az ANA első eseménye egy szakmai kerekasztal beszélgetés a Whitechapel Galériaban, melyet az IMPEX, "Nem kacsák vagyunk egy tavon, hanem hajók a tengeren* - Független művészeti helyek Budapesten 1989-2009" című új kiadványának bemutatója követ Kálmán Rita (kurátor, ACAX) bevezetésével.
 
*cím: Lawrence Weiner után szabadon
 
További információ: www.artnetworkagency.org.uk
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok