2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar kulturális fesztivál kezdődött Delhiben

2010. március 31.
Március 30-án három hónapig tartó Magyar Kulturális Fesztivál kezdődött Delhiben a Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ szervezésében. A Fesztivál programjaival az intézet Brunner Erzsébet magyar-indiai festőművész születésének 100. évfordulójára és Erkel Ferenc születésének 200. évfordulójára emlékezik.
A Fesztivál Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet festményeinek „Végtelen utazás” című kiállításával vette kezdetét az India International Centre galériájában. A két festőnő 1929-ben indult el Magyarországról, és további életük során bejárták Indiát, eljutottak Japánba, Amerikába, Angliába és számos más országba. A kiállítást, amelynek darabjait különféle magángyűjteményekből kölcsönözte az intézet, Dr. Kapila Vatsyayan parlamenti képviselő nyitotta meg az indiai főváros kulturális élete számos jeles személyiségének jelenlétében.
 
Magyar kulturális fesztivál kezdődött Delhiben
 
A kiállítás-megnyitót követően az India International Centre előadótermében Erkel Ferenc emlékkoncertre került sor „Hazám, hazám” címmel, amelyen Situ Singh-Buehler szoprán, Yanis Benabdallah tenor, Marouan Benabdallah zongoraművész, valamint a Capital City Minstrels Kórus lépett fel Boda-Rechner Gabriella karnagy vezényletével. A hangverseny műsorán Erkel Ferenc, Liszt Ferenc, Bartók Béla, Johann Strauss, Kálmán Imre és Giuseppe Verdi szabadságvágyról és hazaszeretetről szóló kompozíciói szerepeltek. A zsúfolásig megtelt nézőtér közönsége vastapssal és álló ovációval köszönte meg a művészek produkcióját.
 
Magyar kulturális fesztivál kezdődött Delhiben
 
A Fesztivál további programjai Delhi mellett Mumbaiban és Punéban zajlanak, a rendezvények között művészeti és fotó-dokumentációs kiállításokra, a Kodály Vonósnégyes koncertjeire, a Brunnerekről szóló dokumentumfilmek vetítésére és a munkásságuknak szentelt tudományos szeminárumra kerül sor. A programokat a magyar intézet számos rangos indiai intézmény, többek között az Indira Gandhi National Centre for the Arts, az India International Centre, a National Centre for the Performing Arts, Mumbai és a Poona Music Society közreműködésével valósítja meg.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok