2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A Német egység a Balatonnál útra kel

2010. január 18.

Rendkívül pozitív médiavisszhang és a látogatók az utolsó nyitvatartási napig tartó töretlen érdeklődése kísérte a Collegium Hungaricum Berlin Német egység a Balatonnál – a német-német egység privát története című kiállítását.

A Forgács Péter és Hámos Gusztáv kézjegyét viselő intermediális tárlat január 18-ai záró rendezvénye egyben a projektet kísérő és azzal azonos címet viselő, a be.bra Kiadónál 2009. szeptemberében megjelent könyv bemutatója is lesz. A pódiumon a Magyarországon is jól ismert berlini író, Ingo Schulze, a Szövetségi Politikai Képzési Központ elnöke, Thomas Krüger, a kötet szerkesztője, Angela Henkel, valamint a projekt „szellemi atyja“, a CHB igazgatója, Can Togay János ülnek majd. Az estet Forgács Péter vezeti be.

 

A kiállítás bezárása nem jelenti azonban a projekt lezárását. Az installáció hamarosan vándorútra indul: először Dormundba, majd Cottbusba és Mainzba; Magyarországon pedig Balatonfüredre, Budapestre és végül Keszthelyre. A könyv és a kiállítás előkészítése során felhalmozódott óriási anyag – több mint 15 órányi amatőrfilm a Balatonnál a családjukkal és barátaikkal találkozó kelet- és nyugatnémet polgárok nyaraló mindennapjairól, 1000 fotó és dia, 30 gondosan kiválogatott filmes interjú, 300 Stasi- és BM-es akta dokumentációja – pedig egy jövőbeli, a téma további kutatását lehetővé tevő archívum alapját képezik.

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok