2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Nyelvet öltünk Romániában is

2010. május 5.
A Magyar Köztársaság Kulturális Koordinációs Központja és a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár közös szervezésében 2010. április 12-től Erdélyben tartózkodó budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum Nyelvet öltünk! című mozgókiállítása jelenleg a kilencedik helyszínen, Brassóban látogatható. Az előzetesen egyeztetett tíz helyszín mellett sorra jelentkeznek olyan városok, települések, amelyek szintén szeretnék vendégül látni a Magyar Nyelv Éve tiszteletére, Kazinczy Ferenc születésének 250. évfordulója alkalmából létrejött tárlatot.
Nyelvet öltünk!
Ezen kéréseknek eleget téve a játékos címet viselő, egy autóbuszban berendezett kiállítás 2010. május 7-9 között Bukarestben a Magyar Nagykövetség udvarán áll az Ady Endre Líceum diákjai és a bukaresti magyarság rendelkezésére, majd a korábbi terveknek megfelelően Déván folytatja útját, ahol március 10-től Téglás Gábor Iskolaközpont udvarán várja a látogatókat. Az eredeti tervek szerinti utolsó dévai helyszín után azonban várhatóan egy ismételt kérésnek eleget téve Nagyszalontán jelenik meg a magyar nyelvközösség aktuális nyelvhasználatát és magát a nyelvet középpontba helyező tárlat.
 
A szervezők örömmel tesznek eleget ezeknek a kéréseknek, hiszen az eddigi helyszínek tapasztalatai szerint főleg a fiatalok körében népszerű, látogatott a kiállítás. Sepsiszentgyörgyön közel kilencszázan "ültek fel" a magyar nyelv autóbuszára négy nap alatt.
 
A múzeum honlapján bővebb infó itt, valamint videó itt található.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok