2023. szeptember 30.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

"Jó gyakorlat" az óvodáskorú gyerekek idegen nyelvi fejlesztésében

2009. július 15.
Az általános iskolai idegennyelv-oktatás fejlesztésének támogatására 2005-ben jelent meg az első nyelvóra-részleteket és útmutatót tartalmazó kiadványuk "Jó gyakorlat a kisiskolások idegennyelv-oktatásában" címmel, amely a 6-10 éves korosztályt tanítók számára mutatott be ösztönző nyelvtanítási eljárásokat, módszereket és taneszközöket. 2007-ben, a sorozat második részeként jelent meg a "Jó gyakorlat a 10-14 éves tanulók idegennyelv-oktatásában" című órarészlet-gyűjtemény és útmutató, amely a tizenéves korosztályt tanító nyelvtanároknak kínált számos ötletet módszertani kultúrájuk frissítésére, megerősítésére. Ez a válogatás az általános iskolai két tanítási nyelvű programokba is betekintést adott.
 
A korai nyelvoktatás fejlesztésének támogatására és széleskörű bemutatására a Világ - Nyelv program a legkisebb korosztály felé nyitott, így elkészült a "Jó gyakorlat az óvodáskorú gyermekek idegen nyelvi fejlesztésében" című közel 80 perces foglalkozásrészlet-gyűjtemény. A kiadvány célja olyan óvodai nyelvtanítási programok, eljárások és módszerek bemutatása, amelyek hosszútávon - akár élethosszig - megalapozzák a gyermekek kedvező hozzáállását az idegen nyelvek tanulása iránt.
 
Javasolt felhasználás:

A foglalkozásrészletek feldolgozását Útmutató és feladatsor segíti. Javasoljuk, hogy a felvételek megtekintése előtt töltse le az útmutatót, ismerje meg a kiadvány szakmai hátterét, és válassza ki a foglalkozáshoz tartozó feladatsort. A kérdések alapján vitassák meg a látottakat kollégáival az adott célnyelven.
Egyszerűsített verzió:
 
Válasszon ki és nézzen meg egy vagy több foglalkozásrészletet, vagy töltse le a filmeket külön-külön.
Jó minőségű verzió:
 
Ha a rugalmas felhasználás céljából DVD-lemezre kívánja kiírni a felvételeket, akkor kövesse az alábbi lépéseket.
 
A letölthető és lemezre írható DVD-képfájl több mint 3,5 GB méretű, ezért a WinRAR programmal 50 MB-os részekre daraboltuk. Kérjük, töltse le az összes fájlt (70 darab), csomagolja ki azokat a WinRAR-ral, a művelet végén kapott képfájl DVD-lemezre írható. A letöltéshez letöltésvezérlő használata javallott.
 
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok