2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Kiegészítő tevékenységek

Ezen alprogram olyan tevékenységek támogatására nyújt lehetőséget, amelyek nem tartoznak ugyan a 9 fő alprogram támogatási területei közé, de megfelelnek a Világ - Nyelv   Program általános célkitűzéseinek.
2003. április 11.

Egy életen át

Ezen alprogram célja, hogy a magyar felnőtt lakosság legalább középszintű iskolai végzettséggel rendelkező, a szolgáltatás különböző területein dolgozó nagy létszámú csoportjai általános nyelvtudását megalapozza és fejlessze a munkahely megtartása, a versenyképesség és az EU csatlakozás előkészítése érdekében.
2003. április 11.

Nyelv + szakma felsőfokon

Tantervfejlesztés: Nyelv + szakma felsőfokon
2003. április 11.

Nyelv + szakma középfokon

A szakképző intézményeknek kiemelt szerep jut abban, hogy a munkaerőpiacon megfelelő képzettségű és képességű munkaerő álljon rendelkezésre. E képességek és képzettségek egyik, egyre nagyobb jelentőségű jellemzője, valamint a munkaerő mobilitás tényleges érvényre juttatásának igen fontos eszköze a megfelelő szintű nyelvtudás, továbbá a szakmához kapcsolódó szaknyelvi ismeretek elsajátítása.
2003. április 11.

Mértékelés

Az alprogram általános célja, hogy fejlessze az idegen nyelvi programok folyamatának és kimenetének hatékony szabályozását, összhangban a tantervi és a vizsgareform folyamatával.
2003. április 11.

Élesztő

Új idegennyelv-oktatási program bevezetése
2003. április 11.

Mesterfokon

A nyelvtanár-képzési programok támogatása
2003. április 11.

Előre fuss

Az Előre fuss alprogram általános célja az esélyegyenlőtlenség csökkentése a nyelvtanulásban, az e téren hátrányt szenvedő tanulók sajátos igényeinek megfelelő hatékony idegennyelv-oktatási programok bevezetésével.
2003. április 11.

Váltogató

A program átfogó célja, hogy olyan fejlesztéseket támogasson a közoktatási intézményekben, amelyek lehetővé teszik, hogy a jelenleg idegen nyelven történő oktatást nem biztosító iskolák legalább részben be tudják vezetni egy vagy több általuk választott közismereti tárgy oktatásában az idegen nyelv használatát. A tanulási folyamat ezáltal újszerű, készségfejlesztésen és önálló információkeresésen alapuló elemekkel bővülhet (pl. idegen nyelvű anyagok olvasása, vagy ezek keresése az Interneten).
2003. április 11.

Tanulóközpontok létrehozása - Forrás program az iskolában

A Forrás alprogram általános célja a közoktatásban az idegennyelv-tanulás terén hátrányt szenvedő tanulók felzárkóztatása egy idegen nyelvi könyvtár-tanulóközpont kialakítása révén.
2003. április 11.

Általános tudnivalók

2003. április 11.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok