2023. június 4.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Felhívás kéthetes izraeli tanulmányútra magyar pedagógusok részére a jeruzsálemi Yad Vashem Intézetbe

2006. december 14.
2007. február 15-ig várjuk pedagógus kollégák jelentkezését, akik a hazai iskolai oktató-nevelő munkában a holokauszttal, a zsidó nép történetével, a magyarság és a zsidóság történelmi együttélésének kérdéseivel megkülönböztetett hangsúllyal kívánnak foglalkozni. A Yad Vashem Intézetének kéthetes tanfolyama az antijudaizmus, az antiszemitizmus, a modernkori népirtás kérdéseinek megismerését tűzi ki célul, feldolgozza a holokauszt történetét, módszertani segítséget ad a tanintézeti munkához, az egyetemes és a magyarországi tanulságok, következtetések levonásához, a legmodernebb eszközöknek a tanításban való felhasználásához, egyben a témához kapcsolódó emléknapok, rendezvények szervezéséhez. A képzés lehetőséget nyújt Izrael Állam megismeréséhez is. A kiutazó magyar tanárcsoport 20 tagú.
A tanfolyam elvégzését előzetes történelmi ismeretekre, oktatási-nevelési tapasztalatokra alapozzák.
A változatos formájú foglalkozások magyar és angol nyelven (fordítással) folynak. A kurzus akkreditált, a hallgató eredményes munkáját a 277/1997 (XII.22) Korm.r. 8.§ (6) bek alapján ismerik el.

A jeruzsálemi továbbképzés tervezett időpontja 2007. november 5-16.

A pályázathoz az alábbi adatokat, dokumentumokat kérjük mellékelni:
  1. A pályázó személyes adatai (név, születési hely és idő, munkahely pontos megnevezése, elérhetőségei - cím, telefonszám, e-mail cím -, munkakör megnevezése, útlevélszám.
  2. Az intézmény vezetőjének írásbeli hozzájárulása és nyilatkozata arról, hogy a pályázó helyettesítését a tanulmányút idejére biztosítják.
  3. Rövid, adatokra és tényekre épített - maximum 3 oldalas - ismertető a személyes állásfoglalásról, beszámoló a holokauszt témakörben eddig végzett munkáról (mint pl. történeti, helytörténeti kutatások, publikációk, tankönyvírás, taneszköz-készítés, kiállítás rendezése, projekt szervezése, szakkör, vitakör, klub vezetése, képzőművészeti, irodalmi, filmes feldolgozásban való közreműködés).
  4. Tervezet arról, hogy a pályázó a továbbképzés tapasztalatait miként kívánja felhasználni, szélesebb körben továbbadni (szakkör, továbbképzés, tanfolyam, tanóra keretében, taneszköz, projekt, kiállítás, forgatókönyv és más hasonló formában).
A holokauszt feldolgozását, oktatását fejlesztő program része a hazai rövid tanfolyam, amely az izraeli kurzusra készít fel. Ennek feltétele a holokauszttal kapcsolatos történeti és más irodalom középfokú ismerete, az előképzéssel kapcsolatos költségek vállalása. A felkészítőn való részvétel feltétele a kiutazásnak, a pályázat benyújtása ennek elfogadását jelenti.
A pályázatok beadási határideje: 2007. február 15.

A pályázatokat az alábbi e-mail címre kérjük: dittel.szilvia@hdke.hu, yvonne.schuchmann@nefmi.gov.hu és nyomtatott formában: Oktatási és Kulturális Minisztérium, Schuchmann Yvonne, 1055 Budapest, Szalay u. 10-14.

A nyertesek listáját az Oktatási és Kulturális Minisztérium honlapján március 20-án jelentetjük meg.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok