2023. december 11.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Felhívás pedagógusoknak, tananyagfejlesztőknek holokauszt témában folytatandó ötnapos amerikai tanulmányútra

2009. március 2.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium és az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége holokauszt témában felhívást tesz közzé tanároknak, tananyagfejlesztőknek az Egyesült Államokban folytatandó ötnapos tanulmányútra.

A várhatólag 2009 nyarán megvalósuló program az USA Külügyminisztériuma, az Amerikai Holokauszt Szervezetek (AHO), a washingtoni Holokauszt Emlékmúzeum, valamint 11 ország kormányának együttműködése keretében jön létre. Ebben a módszertani továbbképzési programban eddig 78 európai és dél-amerikai tanár vett részt.

2009-ban várhatólag 4 magyarországi tanárnak nyílik lehetősége arra, hogy a budapesti Amerikai Nagykövetség és az Oktatási és Kulturális Minisztérium közös támogatásával részt vegyen a programon.

A jelentkezés feltételei:
  • Angol nyelv középfokú ismerete
  • 5 éves pedagógiai gyakorlat
Kérjük a jelentkezőket, hogy a következő anyagokat 2009. március 14-ig juttassák el a BiroK@state.gov és yvonne.schuchmann@nefmi.gov.hu e-mail címekre:
  • A jelentkező neve, pontos lakcíme (helység, utca, házszám, irányítószám), telefonszáma
  • Jelenlegi munkahelyének megnevezése, pontos címe, telefonszáma;
  • Vázlatos angol nyelvű beszámoló arról a munkáról, amelyet az adott témakörben eddig végzett (történeti, helytörténeti kutatás, tankönyvírás, taneszköz-készítés, kiállítás rendezése, projekt szervezése, szakkör, vitakör, klub működtetése, a téma képzőművészeti, irodalmi, filmes vagy egyéb feldolgozása).
  • Annak angol nyelvű bemutatása és konkrét leírása, hogy a jelentkező a tanulmányút tapasztalatait hogyan kívánja felhasználni, szélesebb körben továbbadni (továbbképzésen, tanfolyamon, tanulókkal való foglalkozáson; taneszköz, projekt, kiállítás, forgatókönyv stb. formájában).
  • Angol nyelvű életrajz, munkahelyeinek, munkaköreinek pontos megnevezésével az elmúlt öt évben.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok