2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Tombolt a kínai közönség a magyar táncosok láttán

2008. április 14.
Fergeteges sikert aratott Pekingben az ExperiDance táncegyüttes, amely a Kínában zajló Magyar Évad keretei között lépett fel.
A nyolc évvel ezelőtt alakult, rendhagyó felállású ExperiDance pénteken a Pekingi Egyetem Centenáriumi Színháztermében két előadáson mutatkozott be. A közönség Esszencia címmel az együttes korábbi bemutatóiból készített összeállítását láthatta.

A teltházas előadásokra közel ötezren voltak kíváncsiak, a sikerre jellemző, hogy a visszafogottságáról híres kínai közönség kitörő tapssal fejezte ki ez együttes iránti szimpátiáját.

Az ExperiDance társulat Ezeregyév című előadása (Fotó: Gordon Eszter)
Az ExperiDance társulat Ezeregyév című előadása (Fotó: Gordon Eszter)

"Magyarországnak táncban nem kell tanulnia a világtól, kis ország vagyunk, amit mi kitalálunk, nem annyira hiszik el, mintha egy nagy ország találta volna ki. A kínai közönség egy olyan előadást láthatott, amin érződik, hogy számukra valami oknál fogva különleges, de ezt nem árulják el" - mondta Román Sándor, az együttes alapítója hozzátéve, hogy eddig még nem hívtak Kínába magyar művészt kurzust és koreográfiát tanítani, ez volt az első alkalom hogy ilyen jellegű felkérést kaptak.

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok