2021. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

CEEPUS: Közép-Európai Felsőoktatási Csereprogram

2005. augusztus 30.
A program célja
 
A program célja, hogy lehetővé tegye a részt vevő országok felsőoktatási intézményei számára hagyományos hálózati együttműködés keretében és/vagy joint programok létrehozása érdekében vendégtanárok fogadását, diákcseréket, nyelvi és szakmai kurzusokon, nyári egyetemeken, hallgatói kirándulásokon való közös részvételt.

Részt vevő országok
 • CEEPUS országok: Ausztria, Bulgária, Csehország, Horvátország, Magyarország, Lengyelország, Románia, Szerbia és Montenegró, Szlovákia, Szlovénia
 • Tematikus hálózatok országai: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Macedónia
Hálózati együttműködések
 
A CEEPUS hálózat az a szervezeti keret, amelyben a hallgatók és oktatók mobilitása megvalósul. Egy hálózat legalább két különböző CEEPUS ország, legalább három akkreditált felsőoktatási intézményének (lehet kar vagy tanszék is) bevonásával alakul ki. Ez alól kizárólag a közös diploma programok kidolgozását célzó hálózatok kivételek, ahol legalább két CEEPUS ország két felsőoktatási intézménye közösen fejleszt ki egy diploma fokozatot adó programot, a következő együttműködési lehetőségekben: együttes témavezetés, kettős/többszörös diploma, közös diploma.

A pályázatok beadásának módja, határideje
 
Függetlenül a projekt tervezett időtartamától a hálózati pályázatot minden évben újra be kell adni a koordinátor ország nemzeti CEEPUS irodájához. A pályázatot on-line kell feltölteni a Központi CEEPUS Iroda honlapján keresztül, melynek határideje a 2006/2007-es tanévre: 2006. január 15.

A CEEPUS Magyarországi Iroda előzetes formai bírálatot végez a 2006. január 5-ig beérkezett pályázatok esetében. Formai hiba esetén a pályázónak a hivatalos beadási határidőig lehetősége van hiánypótlásra. A pályázati határidő lejárta után hiánypótlásra nincs lehetőség.

Egyéni mobilitások
 • Hálózati együttműködés keretén belüli mobilitások
  A hallgatói és oktatói mobilitás az elfogadott hálózatok keretein belül, a fogadó intézmény fogadási keretének erejéig valósítható meg. A küldő intézmény által kiírt pályázati felhívásnak megfelelően a lehetséges ösztöndíjasok kiválasztását minden esetben a hálózat helyi koordinátora végzi.
 • Hálózaton kívüli, freemover mobilitások
  Ha a pályázó a saját intézményében nem talál megfelelő CEEPUS hálózatot, akkor freemoverként van lehetősége bekapcsolódni a programba. A freemoverek azonban kizárólag a hálózatok által fel nem használt hónapkeretekre pályázhatnak, és csak a második szemeszterre.
 • Tematikus hálózaton belüli mobilitások
  A tematikus hálózatok országai (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Macedónia) irányába, és az onnan hazánk felé irányuló mobilitások finanszírozására a 2005/2006-os tanévben összesen 10 hónap áll a pályázók rendelkezésére.
A megpályázható ösztöndíjidőszak
 • alapképzéses hallgatók: min. 3, max. 10 hónap
 • diplomamunkát író alapképzéses hallgatók, posztgraduális és PhD hallgatók: min. 1, max. 10 hónap
 • oktatók: min. 1 hónap, max. 10 hónap.
A pályázatok beadásának módja, határideje
 
A pályázatokat on-line kell feltölteni a Központi CEEPUS Iroda honlapján keresztül. A 2005/2006-os tanév őszi szemeszterére való jelentkezés határideje: 2005. november 15.

A részletes pályázati felhívás és a pályázati űrlap megtalálható a Tempus Közalapítvány honlapján.

További információ:
Tempus Közalapítvány
1438 Budapest 70, Pf. 508.
Infóvonal: (06 1) 237 13 20
E-mail: info@tpf.hu

A Tempus Közalapítvány minden pályázataival kapcsolatos információt, pályázati űrlapot, egyéb dokumentumot térítésmentesen bocsát az érdeklődők rendelkezésére, azok kereskedelmi forgalomba nem hozhatók.
A Tempus Közalapítvány előzetes formai bírálatot végez a beadási határidő előtt, a formai bírálati határidőre beküldött pályázatok esetében, így a pályázónak a hivatalos beadási határidőig hiánypótlás keretében lehetősége van javítani az esetleges formai hibákat. Az előbírálati határidőket lásd az egyes pályázati formák kiírásában.
A Tempus Közalapítvány pályázati programjaiban a döntések ellen - sem méltányossági, sem más alapon - fellebbezésre nincs lehetőség.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok