2021. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pályázati felhívás CEEPUS-ösztöndíj elnyerésére hallgatók számára

2003. május 29.

A CEEPUS (Central European Exchange Program for University Studies) közép-európai program a régióbeli felsőoktatási cserekapcsolatokat támogatja. A programban a részt vevő országok felsőoktatási intézményei, tanszékei által létrehozott hálózatok nyerhetnek támogatást. A hallgatók és oktatók a már elfogadott hálózatokon belül utazhatnak ki valamely partnerintézményhez, a fogadó intézmény fogadási keretének erejéig.

A programban részt vevő országok a következők: Ausztria, Bulgária, Csehország, Horvátország, Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia és Románia.

A hallgatói kiutazás ajánlott időtartama 1 tanulmányi félév, illetve trimeszter, de nem lehet kevesebb 21 napnál. A kiutazás időtartama egyszer meghosszabbítható, de összesen nem lehet több, mint 12 hónap.


A CEEPUS hallgatói mobilitási ösztöndíj elnyerésének feltételei:

  • minimum két lezárt félév a kiutazásig,
  • maximum 35 éves kor,
  • CEEPUS-országbeli állampolgárság,
  • az adott hálózat koordinátorának támogatása.

A pályázó saját állampolgárságával megegyező országba nem utazhat CEEPUS-támogatással.

A CEEPUS hivatalos nyelve az angol, így a jelentkezési lapokat ezen a nyelven kell kitölteni. A mobilitási programokon belül az oktatás nyelve hálózatonként változó lehet, általában az angol, német francia, szlovák, szlovén, lengyel, cseh, horvát, magyar, orosz nyelvek közül valamelyik, esetleg több.


Ösztöndíj

Az országba érkező külföldi CEEPUS-ösztöndíjasok tartózkodási költségeit és ösztöndíját a fogadó ország fedezi, meghatározva az általa fogadott pályázók havi illetményét az adott ország saját pénznemében. Ebből következően az ösztöndíj összege országonként változó, a legfrissebb adatok a Tempus Közalapítvány/CEEPUS Magyarországi Iroda honlapján olvashatók (http://www.tpf.iif.hu). A hallgatók támogatásukat a fogadó intézményben kapják kézhez.


Jelentkezés

A 2002/2003-as tanévtől kezdődően kötelező a mobilitási pályázatok elektronikus beadási formájának (SAERF) használata. A jelentkezési lap adatait a pályázónak kell feltöltenie az Internetre. A SAERF a Központi CEEPUS Iroda honlapján (http://wwwc.oead.ac.at) a “Mobility” címszó alatt érhető el. (Az elektronikus pályázási módról bővebb információ a Tempus Közalapítvány/CEEPUS Magyarországi Iroda honlapján olvasható.)

A pályázókat az ösztöndíj elnyeréséről minden esetben a fogadó ország nemzeti CEEPUS irodája értesíti.

Az elfogadott hálózatok keretein belül az egyéni mobilitási jelentkezési lapok beadási határideje a 2003/2004-es tanév őszi félévére: 2003. június 15.


További információ

Az intézményi és hálózati koordinátoroknál, illetve a Tempus Közalapítvány/CEEPUS Magyarországi Irodájának honlapján: www.tpf.iif.hu

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok