2021. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Comenius 2.1 - A tanárok alap- és továbbképzésének fejlesztése

2006. január 3.
A Tempus Közalapítvány pályázati felhívása

Comenius 2.1 A tanárok alap- és továbbképzésének fejlesztése
A Comenius 2.1 célja olyan nemzetközi együttműködésben megvalósuló projektek támogatása, amelyek hozzájárulnak a tanárok alap- és továbbképzésének fejlesztéséhez.

Kik pályázhatnak?
A projektekben elsősorban a tanárok alap- és továbbképzésével foglalkozó intézmények vehetnek részt, de bekapcsolódhatnak pedagógiai intézetek, tanügyi tanácsadók továbbképzésével foglalkozó, illetve közoktatási intézmények is.

Projekttípusok
  • Tanártovábbképző kurzusok létrehozása és lebonyolítása
  • Tantervfejlesztés a tanárok alapképzésében
  • Tanárjelöltek egyéni ösztöndíjas részképzésének megszervezése
  • Tanítási módszerek, pedagógiai stratégiák kidolgozása, különös tekintettel a speciális tanulási igényű csoportokra (etnikai kisebbségek, fogyatékos vagy szociálisan hátrányos helyzetű tanulók, nemzetiségi oktatás, stb.)
A projektek létrejöttéhez legalább 3 Socrates ország 1-1, a programban való részvételre jogosult intézményének együttműködésére van szükség. Az egyik intézménynek koordinátori szerepet kell vállalnia.

Pénzügyi feltételek
A projektek időtartama 1, 2 vagy 3 év lehet. A pénzügyi támogatás a projekt típusától függően évi 20-100 ezer euró, amely minden esetben kiegészítő támogatás, azaz nem fedezi a projekt összes költségét.

Pályázati határidő: 2006. március 1.
A támogatást nyert projektek 2006. október 1-jével indulhatnak.
A pályázatokat az Európai Bizottság - pályázati űrlapon feltüntetett - címére kell benyújtani.

Előkészítő látogatások Comenius 2.1 és 3, Lingua, Grundtvig 1, 2 és 4 akciókhoz
A pályázat benyújtásával és a projekt megszervezésével kapcsolatos közös teendők összehangolása céljából pályázni lehet a partnerintézményhez történő előkészítő látogatásra. A pályázatot a látogatás tervezett időpontja előtt legalább 10 héttel kell a kiutazónak a saját nemzeti irodájához postai úton eljuttatnia. Az előkészítő látogatások maximális időtartama 1 hét, intézményenként 1 fő pályázhat támogatásra. A támogatás fedezi az útiköltségeket, és hozzájárul a külföldi megélhetés (szállás, étkezés) költségeihez, de összege legfeljebb 1000 euró lehet. A támogatás felhasználható a Socrates Nemzeti Irodák által szervezett partnerkereső szemináriumokon való részvételre is.

A fenti, aktuális pályázati lehetőségekre vonatkozó részletes felhívások és a pályázati űrlapok megtalálhatók a Tempus Közalapítvány honlapján.

Az itt szereplő pályázati felhívások csak kivonatok, kérjük, minden esetben olvassa el a teljes kiírást és a pályázati útmutatót, és pontosan tartsa be a pályázati űrlapok kitöltésre vonatkozó előírásokat!

A Tempus Közalapítvány minden pályázataival kapcsolatos információt, pályázati űrlapot, egyéb dokumentumot térítésmentesen bocsát az érdeklődők rendelkezésére, azok kereskedelmi forgalomba nem hozhatók.

A Tempus Közalapítvány előzetes formai bírálatot végez a beadási határidő előtt, a formai bírálati határidőre beküldött pályázatok esetében, így a pályázónak a hivatalos beadási határidőig hiánypótlás keretében lehetősége van javítani az esetleges formai hibákat. Az előbírálati határidőket lásd az egyes pályázati formák kiírásában.

A Tempus Közalapítvány pályázati programjaiban a döntések ellen - sem méltányossági, sem más alapon - fellebbezésre nincs lehetőség.

További információ:
Tempus Közalapítvány
1438 Budapest 70., Pf. 508.
Infóvonal: (06 1) 237 1320
E-mail: info@tpf.hu
Internet: www.tka.hu
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok