2021. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Comenius 2.2.c - Külföldi szakmai továbbképzés pedagógusoknak

2006. január 3.
A Tempus Közalapítvány pályázati felhívása

Comenius 2.2.c Külföldi szakmai továbbképzés pedagógusoknak

A Comenius 2.2.c akció célja az oktatók készségeinek fejlesztése, a szakmai kompetenciák javítása nemzetközi környezetben. Az akció 1-4 hetes, az Európai Unió valamely tagállamában tartott intenzív kurzusokon vagy szakmai és módszertani továbbképzési programokon való részvételhez nyújt egyéni ösztöndíjas támogatást pedagógusoknak.

A program keretében kétféle típusú továbbképző kurzusra lehet pályázatot benyújtani:
  • általános tanártovábbképző kurzusokra (1-4 hét),
  • nyelvtanár-továbbképző kurzusokra (minimum 2, maximum 4 hét).
A pályázás módja
A pályázó kiválasztja a számára megfelelő tartalmú tanártovábbképző kurzust a Socrates programban részt vevő egyik országban, és beadja jelentkezését a kurzust szervező intézménynél.
A pályázó a kurzusra való jelentkezését önállóan intézi, és a pályázat beadásakor már rendelkeznie kell a tanfolyamot szervező intézmény visszaigazolásával.

Pénzügyi hozzájárulás
Támogatást a tanfolyamdíjra (legfeljebb 750 euró összeghatárig), az utazási és szállásköltségre, valamint olyan más megélhetési költségek fedezésére lehet kérni, melyek közvetlenül a továbbképzéshez kapcsolódóan merülnek fel. A támogatás pontos mértéke a látogatott tanfolyam típusától, időtartamától, valamint a résztvevők tényleges utazási költségeitől függ.
A Socrates támogatás nem minden esetben fedezi a külföldi tartózkodás teljes költségét!

Pályázati határidő: 2006. február 1.
Formai előbírálati határidő: 2006. január 24.
A pályázatokat a Tempus Közalapítványhoz kell benyújtani.

A Socrates program által támogatott tanártovábbképzéseken való részvétel a 185/1999. (XII.13.) Kormányrendelet 3. § (2) bekezdés b) pontja alapján beszámít a pedagógusok számára kötelező, hétévenkénti továbbképzésbe.

A fenti, aktuális pályázati lehetőségekre vonatkozó részletes felhívások és a pályázati űrlapok megtalálhatók a Tempus Közalapítvány honlapján.

Az itt szereplő pályázati felhívások csak kivonatok, kérjük, minden esetben olvassa el a teljes kiírást és a pályázati útmutatót, és pontosan tartsa be a pályázati űrlapok kitöltésre vonatkozó előírásokat!

A Tempus Közalapítvány minden pályázataival kapcsolatos információt, pályázati űrlapot, egyéb dokumentumot térítésmentesen bocsát az érdeklődők rendelkezésére, azok kereskedelmi forgalomba nem hozhatók.

A Tempus Közalapítvány előzetes formai bírálatot végez a beadási határidő előtt, a formai bírálati határidőre beküldött pályázatok esetében, így a pályázónak a hivatalos beadási határidőig hiánypótlás keretében lehetősége van javítani az esetleges formai hibákat. Az előbírálati határidőket lásd az egyes pályázati formák kiírásában.

A Tempus Közalapítvány pályázati programjaiban a döntések ellen - sem méltányossági, sem más alapon - fellebbezésre nincs lehetőség.

További információ:
Tempus Közalapítvány
1438 Budapest 70., Pf. 508.
Infóvonal: (06 1) 237 1320
E-mail: info@tpf.hu
Internet: www.tka.hu
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok