2021. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pályázati felhívás Erasmus Intenzív Nyelvi Kurzus magyarországi megszervezésére és kivitelezésére

2004. január 8.

Az Európai Bizottság a 2004/2005-ös évben ismét útjára bocsátja korábbi sikeres kezdeményezését: az Erasmus Intenzív Nyelvi Kurzusokat (az angol rövidítéssel EILC, korábban ILPC néven ismert akciót). A kurzusok az Erasmus program keretében Magyarországra utazó hallgatók magyar nyelvi és kulturális felkészítését szolgálják. A kurzusok szervezési és megvalósítási költségeihez az Európai Bizottság anyagi hozzájárulást nyújt.
A Tempus Közalapítvány pályázatot hirdet magyar nyelvű Erasmus Intenzív Nyelvi Kurzus magyarországi megszervezésére és kivitelezésére. Azok a felsőoktatási intézmények pályázhatnak, amelyek 2002. vagy 2003. november 1-én Erasmus University Charter pályázatot nyújtottak be az Európai Bizottsághoz.
Az érdekelt intézmények a kitöltött, és az intézmény hivatalos képviselője által aláírt és lepecsételt pályázati űrlapot legkésőbb 2004. január 31-ig (postai feladás dátuma) nyújthatják be a Tempus Közalapítványnak 1 eredeti és2 másolati példánybanpostai úton (1438 Budapest 70, Pf. 508). A pályázatot ezen kívül 1 példánybanelektronikus úton is be kell nyújtani 2004. január 31. 17h-ig a következő e-mail címre: szabolcs.bokodi@tpf.hu.

A pályázáskor kérjük, vegyék figyelembe az alábbiakat:

  • A 2004/2005. tanév során az intézmények az őszi és a tavaszi félévet megelőzően is szervezhetnek nyelvi előkészítő kurzusokat a külföldi Erasmus hallgatók számára. A kurzusoknak legkésőbb 2005. február 28-ig le kell zárulniuk. Amennyiben egy intézmény mindkét félévet megelőzően kurzust kíván szervezni, az őszi félévet megelőző kurzusra és a tavaszi félévet megelőző kurzusra is külön pályázati űrlapon kell pályáznia.
  • A nyertes intézmények részére a kurzus megvalósítása során felmerült összes költség maximum 75%-át fogja fedezni az Európai Bizottság hozzájárulása.
  • A pályázat részletes szabályait a Pályázati Útmutató tartalmazza. A Pályázati Útmutató a pályázati felhívás szerves részét képezi és csak azon pályázatok fogadhatóak el, amelyek megfelelnek az útmutatóban megfogalmazott feltételeknek.

A pályázat során előnyben részesülnek azon kurzus pályázatok,

  • amelyeket eddig támogatásban még nem részesült intézmények nyújtanak be.
  • amelyek a kurzuson sikeresen résztvevő külföldi Erasmus hallgatók számára ECTS kredit pontokat nyújtanak.

Határidőt követően vagy a formai követelményeknek nem megfelelően benyújtott pályázatot a Tempus Közalapítvány nem vesz figyelembe.

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok