2021. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Erasmus Mundus pályázatok

2006. január 3.
A Tempus Közalapítvány pályázati felhívása

Erasmus Mundus
Az Erasmus Mundus az Európai Bizottság által indított mobilitási és együttműködési program a felsőoktatás területén, melynek célja, hogy megerősítse az európai felsőoktatási intézmények közötti együttműködést, és új nemzetközi kapcsolatok kialakítását segítse elő magas színvonalú, ún. Erasmus Mundus Masters kurzusok, valamint oktatók és hallgatók mobilitásának támogatásán keresztül.

A programban megpályázható tevékenységek
1. akció célja: magas színvonalú, egy vagy két éves, a pályázat beadását megelőzően már létrehozott Erasmus Mundus Masters kurzusok működtetése.
2. akció célja: harmadik országból származó hallgatók és oktatók számára ösztöndíj-lehetőség Erasmus Mundus Masters kurzusokon való részvételre.
3. akció célja: harmadik országbeli intézmények bevonása a Masters kurzusokba, és a harmadik országbeli kurzuson részt vevő európai oktatók és hallgatók támogatása.
4. akció célja: az európai felsőoktatás népszerűségének és vonzerejének növelése.

Pályázásra jogosultak köre
  • felsőoktatási intézmények (összes akció)
  • felsőoktatási intézményben első diplomát (BSc) szerzett hallgatók (összes akció)
  • oktatók és kutatók, akik felsőoktatási intézményben tanítanak vagy kutatnak (összes akció)
  • egyéb szervezetek, melyek a felsőoktatás területén működnek (4. akció)
A pályázati határidővel kapcsolatban kérjük, kísérjék figyelemmel honlapunkat:

A pályázás menete
A pályázatokat az Európai Bizottság címére kell eljuttatni, kivéve az egyéni ösztöndíjak esetében (2. akció), melyekért a kiválasztott Erasmus Mundus Masters kurzust indító konzorciumhoz közvetlenül kell pályázni. Az aktuálisan futó kurzusok listája megtekinthető az Európai Bizottság honlapján: http://europa.eu.int/comm/education/programmes/mundus/projects/index_en.html
A Tempus Közalapítvány információkkal és pályázati tanácsadással segíti a pályázók munkáját.

A fenti, aktuális pályázati lehetőségekre vonatkozó részletes felhívások és a pályázati űrlapok megtalálhatók a Tempus Közalapítvány honlapján.

Az itt szereplő pályázati felhívások csak kivonatok, kérjük, minden esetben olvassa el a teljes kiírást és a pályázati útmutatót, és pontosan tartsa be a pályázati űrlapok kitöltésre vonatkozó előírásokat!

A Tempus Közalapítvány minden pályázataival kapcsolatos információt, pályázati űrlapot, egyéb dokumentumot térítésmentesen bocsát az érdeklődők rendelkezésére, azok kereskedelmi forgalomba nem hozhatók.

A Tempus Közalapítvány előzetes formai bírálatot végez a beadási határidő előtt, a formai bírálati határidőre beküldött pályázatok esetében, így a pályázónak a hivatalos beadási határidőig hiánypótlás keretében lehetősége van javítani az esetleges formai hibákat. Az előbírálati határidőket lásd az egyes pályázati formák kiírásában.

A Tempus Közalapítvány pályázati programjaiban a döntések ellen - sem méltányossági, sem más alapon - fellebbezésre nincs lehetőség.

További információ:
Tempus Közalapítvány
1438 Budapest 70., Pf. 508.
Infóvonal: (06 1) 237 1320
E-mail: info@tpf.hu
Internet: www.tka.hu
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok