2021. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Európa Tanács Tanár-továbbképzési Programok

2005. augusztus 30.
A Tempus Közalapítvány pályázatot hirdet közoktatási intézményekben, tanárképzésben és tanár-továbbképzésben dolgozó pedagógusok részére az Európa Tanács tanár-továbbképzési szemináriumain való részvételre. A szemináriumokra, melyekről bővebb információt az év első negyedében folyamatosan helyezünk el a TKA honlapján, az Európa Tanács kulturális együttműködési egyezményét aláírt 47 tagállamból pályázhatnak.

Pályázati feltételek:
  • a pályázó közoktatási intézményben, tanárképzésben vagy tanár-továbbképzésben dolgozik és a megadott pályázói célcsoportba tartozik;
  • a pályázó a szeminárium munkanyelvén vitaképes, az adott nyelvet szakmai munkája során alkalmazni tudja;
  • pályázó a szeminárium témájáról széles körű szakmai ismeretekkel rendelkezik, a témával nevelő-oktató és/vagy kutató munkája során foglalkozik,
  • a pályázó a szemináriumon szerzett ismereteket pedagógiai szaklapban és/vagy a hazai tanár-továbbképzés keretén belül terjeszti és a Tempus Közalapítvány, valamint az Európa Tanács és a rendező fél részére írásos beszámolót készít;
  • az intézmény vezetője a pályázatot támogatja;
Ebben a továbbképzési formában maximum kétévente egyszer lehet részt venni.
Az elfogadott pályázók szállás- és étkezési költségeit a fogadó fél fedezi, az útiköltséget a pályázónak vagy intézményének kell megelőlegeznie és azt az Európa Tanács utólag téríti.
Az Európa Tanács szemináriumain való részvétel a 185/1999. XII. 13. Kormányrendelet 3. § (2) bekezdés b) pontja alapján beszámít a kötelező, hétévenkénti továbbképzésbe.
A részletes pályázati felhívás és a pályázati űrlap megtalálható a Tempus Közalapítvány honlapján.

További információ:
Tempus Közalapítvány
1438 Budapest 70, Pf. 508.
Infóvonal: (06 1) 237 13 20
E-mail: info@tpf.hu

A Tempus Közalapítvány minden pályázataival kapcsolatos információt, pályázati űrlapot, egyéb dokumentumot térítésmentesen bocsát az érdeklődők rendelkezésére, azok kereskedelmi forgalomba nem hozhatók.
A Tempus Közalapítvány előzetes formai bírálatot végez a beadási határidő előtt, a formai bírálati határidőre beküldött pályázatok esetében, így a pályázónak a hivatalos beadási határidőig hiánypótlás keretében lehetősége van javítani az esetleges formai hibákat. Az előbírálati határidőket lásd az egyes pályázati formák kiírásában.
A Tempus Közalapítvány pályázati programjaiban a döntések ellen - sem méltányossági, sem más alapon - fellebbezésre nincs lehetőség.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok