2021. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Európa Tanács Tanár-továbbképzési Programok

2006. január 3.
A Tempus Közalapítvány pályázati felhívása

Európa Tanács Tanár-továbbképzési Programok

A Tempus Közalapítvány pályázatot hirdet közoktatási intézményekben, tanárképzésben és tanártovábbképzésben dolgozó pedagógusok részére az Európa Tanács tanár-továbbképzési szemináriumain való részvételre. A szemináriumokra, melyekről bővebb információt az év során folyamatosan helyezünk el a TKA honlapján, az Európa Tanács kulturális együttműködési egyezményét aláírt 47 tagállamból pályázhatnak.

Pályázati feltételek:
  • a pályázó közoktatási intézményben, tanárképzésben vagy tanártovábbképzésben dolgozik, és a megadott pályázói célcsoportba tartozik;
  • a pályázó a szeminárium munkanyelvén vitaképes, az adott nyelvet szakmai munkája során alkalmazni tudja;
  • pályázó a szeminárium témájáról széles körű szakmai ismeretekkel rendelkezik, a témával nevelő-oktató és/vagy kutató munkája során foglalkozik;
  • a pályázó a szemináriumon szerzett ismereteket pedagógiai szaklapban és/vagy a hazai tanártovábbképzés keretén belül terjeszti és a Tempus Közalapítvány, valamint az Európa Tanács és a rendező fél részére írásos beszámolót készít;
  • az intézmény vezetője a pályázatot támogatja.
Ebben a továbbképzési formában kétévente egyszer lehet részt venni.
Az elfogadott pályázók szállás- és étkezési költségeit a fogadó fél fedezi, az útiköltséget a pályázónak vagy intézményének kell megelőlegeznie, és azt az Európa Tanács utólag téríti.

Az Európa Tanács szemináriumain való részvétel a 185/1999. (XII. 13.) Kormányrendelet 3. § (2) bekezdés b) pontja alapján beszámít a kötelező, hétévenkénti továbbképzésbe.

A fenti, aktuális pályázati lehetőségekre vonatkozó részletes felhívások és a pályázati űrlapok megtalálhatók a Tempus Közalapítvány honlapján.

Az itt szereplő pályázati felhívások csak kivonatok, kérjük, minden esetben olvassa el a teljes kiírást és a pályázati útmutatót, és pontosan tartsa be a pályázati űrlapok kitöltésre vonatkozó előírásokat!

A Tempus Közalapítvány minden pályázataival kapcsolatos információt, pályázati űrlapot, egyéb dokumentumot térítésmentesen bocsát az érdeklődők rendelkezésére, azok kereskedelmi forgalomba nem hozhatók.

A Tempus Közalapítvány előzetes formai bírálatot végez a beadási határidő előtt, a formai bírálati határidőre beküldött pályázatok esetében, így a pályázónak a hivatalos beadási határidőig hiánypótlás keretében lehetősége van javítani az esetleges formai hibákat. Az előbírálati határidőket lásd az egyes pályázati formák kiírásában.

A Tempus Közalapítvány pályázati programjaiban a döntések ellen - sem méltányossági, sem más alapon - fellebbezésre nincs lehetőség.

További információ:
Tempus Közalapítvány
1438 Budapest 70., Pf. 508.
Infóvonal: (06 1) 237 1320
E-mail: info@tpf.hu
Internet: www.tka.hu
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok