2021. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Grundtvig pályázatok

2006. január 3.
A Tempus Közalapítvány pályázati felhívása

Grundtvig
A Grundtvig program célja, hogy európai együttműködési tevékenységek révén elősegítse a felnőttoktatás európai dimenziójának kialakulását, és ezzel támogassa a szakmától független, általános ismeretek oktatását, népszerűsítse a felnőttkori tanulást, és hozzájáruljon az élethosszig tartó tanulás minőségének és hozzáférhetőségének növeléséhez.
A program értelmezésében felnőttnek számítanak a 25 év feletti személyek, valamint azok a 16-24 éves fiatalok, akik nem részesülnek közép- vagy felsőfokú képzésben.

Grundtvig 2 Tanulási kapcsolat projektek
Középpontban a tanulási folyamat

Pályázásra jogosultak köre
A programban részt vevő 31 ország bármely iskolarendszeren belüli vagy kívüli felnőttoktatással foglalkozó intézménye és szervezete (népfőiskola, társadalmi, oktatási, művelődési, kulturális intézmény vagy civil szervezet, alapítvány, egyház stb.) pályázhat.

Támogatható tevékenységek
A tanulási kapcsolat pályázattípus elsősorban olyan intézmények részvételét támogatja, amelyek még kevés tapasztalattal rendelkeznek a nemzetközi együttműködés és a projektszerű munka terén. Az együttműködés célja a felnőttek tanulási képességének fejlesztése, amely révén az egyén képes felismerni a személyes és szakmai fejlődéséhez szükséges tanulási igényét, valamint kiválasztani, és eredményesen kihasználni a számára megfelelő tanulási lehetőségeket.

Pályázati feltételek
A projektekben legalább három, különböző országbeli partner vesz részt, amelyek közül legalább egy EU-tagállamból származik. A projektek időtartama egy vagy két év lehet.

A támogatás mértéke
Az éves támogatás mértéke intézményenként átlag 7-8000 euró.

Pályázati határidő: 2006. március 1.
Formai előbírálati határidő: 2006. február 21.
A pályázatokat a Tempus Közalapítványhoz kell benyújtani.

Grundtvig 3 Felnőttoktatói mobilitás
Egyéni ösztöndíjak módszertani továbbképzéseken való részvétel támogatására

Ez a pályázattípus felnőtt tanulókkal foglalkozó oktatók, tanácsadók, vezetők továbbképzését teszi lehetővé szervezett nemzetközi szeminárium vagy egy tetszőleges külföldi felnőttoktatási intézményhez történő látogatás keretében. A látogatás célja az oktató szakmai és nyelvi fejlődése, valamint az intézmények közti együttműködés és tapasztalatcsere ösztönzése.
A kurzusok, tanulmányutak maximum 4 hétig tarthatnak, de a támogatás megpályázható rövidebb ideig (akár 2-4 napig) tartó eseményekre, például konferenciákra is.

Pályázásra jogosultak köre
Pályázásra jogosult minden felnőttoktatással (is) foglalkozó szakértő, tanár, tanácsadó, vezető, aki a szakterületéhez kapcsolódó külföldi továbbképzésen, tanulmányúton vagy konferencián szeretne részt venni.

A támogatás összege
Az ösztöndíj a tanulmányút utazási és megélhetési költségeihez járul hozzá. A támogatás maximális összege 1.500 euró, amelyből a kurzusdíj nem haladhatja meg a 750 eurót.

A pályázás menete
A fogadó intézménnyel vagy a kurzusszervezővel a pályázó veszi fel a kapcsolatot a pályázat benyújtása előtt. A fogadó intézmény kiválasztásához segítséget nyújt a Tempus Közalapítvány honlapja, amelyen a Grundtvig kurzuskatalógus, valamint számos külföldi intézmény képzési ajánlata tekinthető meg. Az Arion kurzuskatalógus még szabad kurzusaira is nyerhető Grundtvig 3 támogatás.
A tanulmányutat 2005. augusztus 1. és 2006. július 31. között lehet megvalósítani. A pályázatokat a kiutazás előtt legkésőbb 8 héttel kell benyújtani a Tempus Közalapítványhoz. A beérkezett pályázatok bírálata minden hónap első munkanapján kezdődik.

Előkészítő látogatások Comenius 2.1 és 3, Lingua, Grundtvig 1, 2 és 4 akciókhoz
A pályázat benyújtásával és a projekt megszervezésével kapcsolatos közös teendők összehangolása céljából pályázni lehet a partnerintézményhez történő előkészítő látogatásra. A pályázatot a látogatás tervezett időpontja előtt legalább 10 héttel kell a kiutazónak a saját nemzeti irodájához postai úton eljuttatnia. Az előkészítő látogatások maximális időtartama 1 hét, intézményenként 1 fő pályázhat támogatásra. A támogatás fedezi az útiköltségeket, és hozzájárul a külföldi megélhetés (szállás, étkezés) költségeihez, de összege legfeljebb 1000 euró lehet. A támogatás felhasználható a Socrates Nemzeti Irodák által szervezett partnerkereső szemináriumokon való részvételre is.

A fenti, aktuális pályázati lehetőségekre vonatkozó részletes felhívások és a pályázati űrlapok megtalálhatók a Tempus Közalapítvány honlapján.

Az itt szereplő pályázati felhívások csak kivonatok, kérjük, minden esetben olvassa el a teljes kiírást és a pályázati útmutatót, és pontosan tartsa be a pályázati űrlapok kitöltésre vonatkozó előírásokat!

A Tempus Közalapítvány minden pályázataival kapcsolatos információt, pályázati űrlapot, egyéb dokumentumot térítésmentesen bocsát az érdeklődők rendelkezésére, azok kereskedelmi forgalomba nem hozhatók.

A Tempus Közalapítvány előzetes formai bírálatot végez a beadási határidő előtt, a formai bírálati határidőre beküldött pályázatok esetében, így a pályázónak a hivatalos beadási határidőig hiánypótlás keretében lehetősége van javítani az esetleges formai hibákat. Az előbírálati határidőket lásd az egyes pályázati formák kiírásában.

A Tempus Közalapítvány pályázati programjaiban a döntések ellen - sem méltányossági, sem más alapon - fellebbezésre nincs lehetőség.

További információ:
Tempus Közalapítvány
1438 Budapest 70, Pf. 508.
Infóvonal: (06 1) 237 13 20
E-mail: info@tpf.hu
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok