2021. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A Leonardo da Vinci program pályázatai

2006. január 3.
A Tempus Közalapítvány pályázati felhívása

Leonardo da Vinci
Az Európai Bizottság szakképzési együttműködési programja

A program célja:
 • a szakmai készségek és a szakmai tudás fejlesztése a szakmai alapképzés bármely szintjén részt vevők - különösen a fiatalok - körében, főként gyakorlati képzés segítségével, annak érdekében, hogy elősegítse a munkaerőpiacra való belépésüket, illetve újbóli munkába állásukat;
 • a szakmai továbbképzés minőségének fejlesztése, és az élethosszig tartó képzés jegyében mind szélesebb társadalmi rétegek bevonása ezen képzési formákba;
 • a szakmai képzéssel kapcsolatos újítások támogatása, különösen a versenyképesség fejlesztése, a vállalkozói kedv bátorítása és új foglalkoztatási lehetőségek ösztönzése.
Részt vevő országok köre:
 • Az Európai Unió 25 tagállama;
 • A 3 EFTA ország (Izland, Liechtenstein és Norvégia);
 • Bulgária, Románia és Törökország.
A programban a szakmai képzésben érintett minden intézmény pályázhat:
Szakképző intézmények, beleértve a felsőoktatási intézményeket is; kutatóintézetek; vállalkozások (főleg kis- és középvállalkozások); szakmai szervezetek (pl. kamarák); szociális partnerek; települési önkormányzatok; nonprofit, politikamentes szervezetek.
Egyének, magánszemélyek csak intézményeken keresztül részesülhetnek Leonardo da Vinci támogatásban.

Mobilitási projektek
Mobilitási projektek keretében külföldi munkahelyi gyakorlatra (szakmai alapképzésben részt vevő diákok, felsőoktatásban tanuló hallgatók, fiatal dolgozók és friss diplomások részére) és szakmai továbbképzésre (oktatók, foglalkoztatási tanácsadók, HR vezetők számára) nyílik mód.

A hazai Leonardo Nemzeti Iroda által meghatározott nemzeti prioritások a mobilitási pályázatok számára:
 • Szociálisan hátrányos helyzetű célcsoportok mobilitási projektjei
 • Azok a mobilitási projektek, amelyek munkaerő-piaci vagy vállalaton belüli képzést egészítenek ki külföldi szakmai gyakorlattal
 • A szakmai alapképzésben részt vevő fiatalok számára szervezett, legalább 8 hetes külföldi szakmai gyakorlatok
 • Azok a csereprogramok, amelyekben az oktatók tényleges szakmai gyakorlaton vesznek részt, munkát is végeznek
 • Azok a csereprogramok, amelyek a sajátos nevelési igényű (fogyatékos), illetve hátrányos helyzetű, különösen a roma tanulók integrált oktatása bevált módszereinek a tanulmányozását célozzák
Pályázati határidő:
Mobilitási projektek: 2006. február 10. (postai bélyegző dátuma)
A pályázatokat a Tempus Közalapítványhoz kell benyújtani.

A Leonardo Nemzeti Iroda előzetes formai bírálatot végez a beadási határidő előtt legalább 2 héttel beküldött pályázatok esetében. Esetleges formai hibák esetén a pályázónak a hivatalos beadási határidőig hiánypótlás keretében lehetősége van javítani a hibákat, illetve pótolni a hiányzó dokumentumokat. A megjelölt időpontnál később beérkező pályázatok esetében nincs lehetőség az esetleges formai hibák korrigálására, utólagos hiánypótlásra.

A fenti, aktuális pályázati lehetőségekre vonatkozó részletes felhívások és a pályázati űrlapok megtalálhatók a Tempus Közalapítvány honlapján.

Az itt szereplő pályázati felhívások csak kivonatok, kérjük, minden esetben olvassa el a teljes kiírást és a pályázati útmutatót, és pontosan tartsa be a pályázati űrlapok kitöltésre vonatkozó előírásokat!

A Tempus Közalapítvány minden pályázataival kapcsolatos információt, pályázati űrlapot, egyéb dokumentumot térítésmentesen bocsát az érdeklődők rendelkezésére, azok kereskedelmi forgalomba nem hozhatók.

A Tempus Közalapítvány előzetes formai bírálatot végez a beadási határidő előtt, a formai bírálati határidőre beküldött pályázatok esetében, így a pályázónak a hivatalos beadási határidőig hiánypótlás keretében lehetősége van javítani az esetleges formai hibákat. Az előbírálati határidőket lásd az egyes pályázati formák kiírásában.

A Tempus Közalapítvány pályázati programjaiban a döntések ellen - sem méltányossági, sem más alapon - fellebbezésre nincs lehetőség.

További információ:
Tempus Közalapítvány
1438 Budapest 70., Pf. 508.
Infóvonal: (06 1) 237 1320
Telefon: (06 1) 237 1300
E-mail: info@tpf.hu
Internet: www.tka.hu
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok