2021. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

LINGUA program pályázatai

2005. augusztus 30.
A Lingua program célja, hogy felkeltse az egyének nyelvtanulás iránti igényét és javítsa a nyelvoktatás színvonalát. A támogatott tevékenységek a nyelvi változatosság megteremtését, az idegennyelv-tanulás előmozdítását és a nyelvi képzés színvonalának emelését szolgálják.

Kik pályázhatnak?
 
A Lingua olyan intézmények számára kínál pályázati lehetőségeket, amelyek tevékenysége összefüggésbe hozható a nyelvoktatással.

Támogatott tevékenységek
 
Lingua 1 - a nyelvtanulás népszerűsítése
Olyan tevékenységeket foglal magába, amelyek a nyelvoktatás előtérbe helyezését tűzik ki célul: eszközei a figyelemfelkeltés, az ösztönzés, az információterjesztés, a bevált módszerek és pozitív példák ismertetése, népszerűsítése, valamint kutatások, konferenciák, szemináriumok lebonyolítása.
 
Lingua 2 - Tananyagfejlesztés
Az akcióban olyan projektek kaphatnak támogatást, amelyek célja új közös nyelvoktatási tantervek kifejlesztése és taneszközök készítése; a létező tananyagok terjesztése és jobb elérhetőségük biztosítása.

Pályázati feltételek
 
Pályázatot nemzetközi intézményi társulás keretében lehet benyújtani a pályázati felhívásban megjelölt célok valamelyikének megvalósítására. A projektek legalább három Socrates-ben részt vevő ország egy-egy intézményének részvételével zajlanak.

Az elnyerhető támogatás összege
 
A pénzügyi támogatás a projekt elszámolható költségeinek rendszerint 50-75%-ra terjed ki. A projektek 1-3 éves időtartamra támogathatók. A támogatási szerződés rendszerint a projekt teljes időtartamára érvényes.

A pályázat benyújtásának határideje 2006. március 1.
 
A pályázás feltétele az előpályázati fordulón való sikeres továbbjutás. Az előpályázat beadásának határideje 2005. november 1.
A pályázatokat az Európai Bizottság - pályázati űrlapon feltüntetett - címére kell benyújtani. A támogatást nyert projektek 2006. október 1-jével indulhatnak.

Előkészítő látogatások
 
A pályázat benyújtásával és a projekt megszervezésével kapcsolatos közös teendők összehangolása céljából pályázni lehet a partnerintézményhez történő előkészítő látogatásra. A pályázatot a látogatás tervezett időpontja előtt legalább 10 héttel kell a kiutazónak a saját nemzeti irodájához postai úton eljuttatnia. Az előkészítő látogatások maximális időtartama 1 hét, intézményenként 1 fő pályázhat támogatásra. A támogatás fedezi az útiköltségeket, és hozzájárul a külföldi megélhetés (szállás, étkezés) költségeihez, de összege legfeljebb 1000 euró lehet.

A részletes pályázati felhívás megtalálható a Tempus Közalapítvány honlapján.

További információ:
Tempus Közalapítvány
1438 Budapest 70, Pf. 508.
Infóvonal: (06 1) 237 13 20
E-mail: info@tpf.hu

A Tempus Közalapítvány minden pályázataival kapcsolatos információt, pályázati űrlapot, egyéb dokumentumot térítésmentesen bocsát az érdeklődők rendelkezésére, azok kereskedelmi forgalomba nem hozhatók.
A Tempus Közalapítvány előzetes formai bírálatot végez a beadási határidő előtt, a formai bírálati határidőre beküldött pályázatok esetében, így a pályázónak a hivatalos beadási határidőig hiánypótlás keretében lehetősége van javítani az esetleges formai hibákat. Az előbírálati határidőket lásd az egyes pályázati formák kiírásában.
A Tempus Közalapítvány pályázati programjaiban a döntések ellen - sem méltányossági, sem más alapon - fellebbezésre nincs lehetőség.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok