2021. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pályázat kéthetes izraeli tanulmányútra

2003. április 29.

Az Oktatási Minisztérium pályázatot hirdet középiskolai tanárok, valamint történészek részére kéthetes izraeli tanulmányútra a jeruzsálemi Yad Vashem Intézetbe.


A tanulmányút célja, hogy segítse azoknak a középiskolai tanároknak és tudósoknak a munkáját, akik megkülönböztetett hangsúllyal kívánnak foglalkozni a holocausttal és ezzel összefüggésben a zsidóság történetével.

Az izraeli Yad Vashem Intézet intenzív tanfolyama felöleli a téma alapos történeti, eszmetörténeti elemzését; a dokumentációs központ és a múzeum anyagának megismerését és feldolgozását, a holocaust iskolai interpretálásának problémáit, lehetőségeit. A tanfolyam előadásai, a foglalkozások magyar és angol nyelven folynak.

A képzésen 20 fő vehet részt.

A tanfolyam akkreditált továbbképzés, melyen a részvétel a nyertes pályázók számára ingyenes. A pályázatok elbírálását kutatók, tanárok és pedagógiai szakemberek végzik.

A kurzus várható időpontja:2003. október 22. - november 5. (a változtatás lehetőségét fenntartjuk).

A pályázathoz csatolni kell a következőket:

  1. A pályázó neve, pontos lakcíme (helység, utca, házszám, irányítószám), telefonszáma
  2. Jelenlegi munkahelyének megnevezése, pontos címe, telefonszáma, valamint intézménye vezetőjének előzetes írásbeli hozzájárulása és nyilatkozata helyettesítéséről a tanulmányút idején.
  3. Vázlatos beszámoló arról a munkáról, amelyet az adott témakörbeneddig végzett (történeti, helytörténeti kutatás, tankönyvírás, taneszköz-készítés, kiállítás rendezése, projekt szervezése, szakkör, vitakör, klub működtetése, a téma képzőművészeti, irodalmi, filmes vagy egyéb feldolgozása).
  4. Annak bemutatása és konkrét leírása, hogy a pályázó a tanulmányút tapasztalatait hogyan kívánja felhasználni, szélesebb körben továbbadni (továbbképzésen, tanfolyamon, tanulókkal való foglalkozáson; taneszköz, projekt, kiállítás, forgatókönyv stb. formájában).

A pályázatok beadási határideje:2003. június 16.

A pályázatokat az alábbi e-mail címre kérjük: yvonne.schuchmann@nefmi.gov.hu és levélben: Oktatási Minisztérium, 1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok