2021. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Socrates / Comenius 2.2.b - Nyelvtanárasszisztensi ösztöndíjak leendő nyelvtanárok részére

2006. január 3.
A Tempus Közalapítvány pályázati felhívása

Socrates / Comenius 2.2.b
Nyelvtanárasszisztensi ösztöndíjak leendő nyelvtanárok részére

A Socrates / Comenius 2.2.b akció keretében leendő nyelvtanárok egy Socrates ország valamely közoktatási vagy felnőttoktatási intézményében 3-8 hónap időtartamú nyelvtanárasszisztensi megbízást nyerhetnek el.
A fogadó intézményben a nyelvtanárasszisztensek feladata nemcsak az, hogy idegen nyelvet tanítsanak (anyanyelv és/vagy az EU egy más hivatalos nyelve), hanem az is, hogy általános országismereti tudnivalókat adjanak át hazájukról. A fogadó intézményeket a Tempus Közalapítvány / Socrates Nemzeti Iroda választja ki az asszisztensek számára.

Kik pályázhatnak?
Jogosult pályázatot benyújtani minden magyar állampolgár vagy Magyarországon érvényes letelepedési vagy huzamos tartózkodási engedéllyel rendelkező vagy menekültstátusszal élő személy,
  • aki igazolt nappali tagozatos státusszal rendelkezik egy olyan Magyarországon akkreditált felsőoktatási képzési formában, amely nyelvtanári szakképesítést ad, és a pályázat beadásának idején már legalább 3 szemesztert sikeresen elvégzett (arról, hogy a pályázó nyelvtanár szakos képzésben vesz részt, csatolni kell a Tanulmányi Osztály által kiállított igazolást);
  • vagy aki már rendelkezik nyelvtanári diplomával, és ezt a diplomát a 2004/2005-ös tanév őszi félévének végénél nem korábban szerezte. (Ez utóbbi esetben az intézmény pecsétje és az intézményvezető aláírása nem alapvető formai követelmény, azonban a diploma fénymásolatát csatolni kell a pályázati anyaghoz).
Pénzügyi támogatás
A Comenius asszisztensek havi ösztöndíjat és utazási támogatást kapnak. A havi ösztöndíj összege országonként különböző.

Pályázati határidő: 2006. február 1.
Formai előbírálati határidő: 2006. január 24.
A pályázatokat a Tempus Közalapítványhoz kell benyújtani.
Az asszisztensi tevékenység a pályázat beadását követő tanévben folyhat.

A fenti, aktuális pályázati lehetőségekre vonatkozó részletes felhívások és a pályázati űrlapok megtalálhatók a Tempus Közalapítvány honlapján.

Az itt szereplő pályázati felhívások csak kivonatok, kérjük, minden esetben olvassa el a teljes kiírást és a pályázati útmutatót, és pontosan tartsa be a pályázati űrlapok kitöltésre vonatkozó előírásokat!

A Tempus Közalapítvány minden pályázataival kapcsolatos információt, pályázati űrlapot, egyéb dokumentumot térítésmentesen bocsát az érdeklődők rendelkezésére, azok kereskedelmi forgalomba nem hozhatók.

A Tempus Közalapítvány előzetes formai bírálatot végez a beadási határidő előtt, a formai bírálati határidőre beküldött pályázatok esetében, így a pályázónak a hivatalos beadási határidőig hiánypótlás keretében lehetősége van javítani az esetleges formai hibákat. Az előbírálati határidőket lásd az egyes pályázati formák kiírásában.

A Tempus Közalapítvány pályázati programjaiban a döntések ellen - sem méltányossági, sem más alapon - fellebbezésre nincs lehetőség.

További információ:
Tempus Közalapítvány
1438 Budapest 70., Pf. 508.
Infóvonal: (06 1) 237 1320
Telefon: (06 1) 237 1300
E-mail: info@tpf.hu
Internet: www.tka.hu
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok