2021. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Socrates/COMENIUS 3 - Hálózatok

2004. szeptember 21.
A Comenius Hálózatok célja, hogy előmozdítsák az együttműködést és az innovációt a közoktatásban, és összekössék a projektekben részt vevő intézményeket egy közös érdeklődésre számot tartó téma kapcsán.
Kik pályázhatnak?
Támogatásra pályázhatnak a Socrates programban részt vevő országok oktatási intézményei, (közoktatási és felsőoktatási intézmények, tanártovábbképző intézmények, kutatóközpontok, stb.), illetve más az oktatással kapcsolatban álló szervezetek (pl.: civilszervezetek), vagy a hálózat tématerületén tevékenykedő egyéb intézmények, szervezetek (pl.: múzeumok, könyvtárak) .

A projektek felépítése
A projektek legalább hat ország (amelyek közül legalább egy EU-tagállam) egy-egy oktatási intézménye közötti aktív együttműködésen alapulnak, és 1-3 évre szerveződnek. A hálózatokhoz olyan iskolák is csatlakozhatnak, amelyek még nem vettek részt európai együttműködésekben.

Támogatott tevékenységek:
  • Információ- és tapasztalatcsere
  • Eredmények terjesztése
  • Összehasonlító elemzések, esettanulmányok, értékelések készítése
  • Konferenciák, szemináriumok szervezése
Kötelező tevékenységek: évente egy tematikus konferencia/szeminárium szervezése, Internet honlap létrehozása, éves beszámoló készítése, részvétel az Európai Bizottság által szervezett évenkénti koordinátori találkozón.
 
Pénzügyi feltételek
Az elnyerhető támogatás a projekt kapcsán felmerülő összköltségek legfeljebb 75%-át fedezi (kb. 50.000-150.000 euro/év)

Pályázati határidő:
A 2005. márciusi pályázati fordulón való részvétel előfeltétele a 2004. novemberi előpályázati fordulón való sikeres továbbjutás. Az előpályázat beadásának határideje 2004. november 1. (postabélyegző dátuma). Az előpályázatok bírálata során kiválasztott projektek főpályázatának benyújtási határideje: 2005. március 1. (postabélyegző dátuma).

A pályázatokat a projekt koordinátorának kell beküldenie a következő címre:
Socrates, Leonardo & Youth Technical Assistance Office
Rue de Treves/Trierstraat 59-61
B-1040 Brussels, Belgium

Az itt szereplő pályázati felhívások csak kivonatok, kérjük, hogy minden esetben olvassa el a 2005-ös Pályázati Felhívás és a 2005-ös Pályázati Útmutató megfelelő részeit, és pontosan tartsa be a pályázati űrlapok kitöltési útmutatójában szereplő elvárásokat!

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok