2021. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pályázati felhívás Socrates / Erasmus akcióban részt vevő hallgatóknak Erasmus Intenzív Nyelvi Kurzuson (EILC) való részvételre

2005. március 24.
A Tempus Közalapítvány / Socrates Nemzeti Iroda pályázatot hirdet azon hallgatók részére, akik az erasmus 2.2 akció keretében a 2005/2006-os tanév I. félévére külföldi tanulmányi ösztöndíjat nyertek el, s a fogadó ország nyelvéből rendezett 3-8 hetes intenzív nyelvi kurzuson kívánnak részt venni a külföldi tanulmányok megkezdése előtt.

A pályázat célja:
 
Az Erasmus hallgatók szociális, kulturális és tanulmányi beilleszkedésének elősegítése a fogadó országban.

Kik pályázhatnak?
 
Azok a hallgatók, akik a 2005/2006-os tanév I. félévére Erasmus ösztöndíjat nyertek el (önfinanszírozó hallgatók nem pályázhatnak!) és olyan országban kívánnak tanulmányokat folytatni, ahol EILC kurzusok kerülnek megrendezésre. 2005 nyarán a magyar hallgatók számára válaszható országok köre: Belgium, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Görögország, Hollandia, Izland, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Málta, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Svédország, Szlovákia, Szlovénia és Törökország.

Pályázás módja
 
Az Erasmus hallgatók egyéni pályázatot nyújtanak be a Tempus Közalapítvány / Socrates Nemzeti Irodába, s az Iroda továbbítja a pályázatot a fogadó intézmény felé. Pályázni kizárólag az erre szolgáló angol nyelvű on-line űrlapon (www.tka.hu) lehet, melyet mind elektronikusan, mind postai úton (ajánlott küldeményként) el kell juttatni a Tempus Közalapítvány / Socrates Nemzeti Iroda; 1438 Budapest 70. Pf. 508. címre. A borítékon kérjük, tüntessék fel: "Erasmus Intenzív Nyelvi Kurzus". A kinyomtatott és a saját kezűleg aláírt pályázat az intézményi Erasmus koordinátor aláírásával együtt érvényes, ennek hiányában a pályázatot nem áll módunkban elfogadni.

Pályázatok bírálata, döntéshozatal
 
A határidőre benyújtott és az Erasmus koordinátor által igazolt pályázatot a külföldi fogadó intézmény minősíti. A fogadó intézmény minősítése, fogadókészsége és a pénzügyi keret függvényében a Tempus Közalapítvány Kuratóriuma hoz döntést a pályázat eredményéről. A támogatásban részesülő hallgatókkal a Tempus Közalapítvány köt szerződést, és a megítélt összeget közvetlenül a nyertes hallgatónak utalja ki.

A támogatás mértéke és elszámolás
  • A támogatás összegéről a Tempus Közalapítvány Kuratóriuma dönt. A támogatás maximális összege 500 euro/hó lehet.
  • A támogatás felhasználásáról tartalmi beszámoló írásával számolnak el a hallgatók.
A pályázat benyújtásának határideje (postai bélyegző dátuma):
2005. május 20.
Online határidő: 2005. május 20. 17:00
 
További információ az egyes EILC kurzusokról az alábbi címeken tölthető le:
 
További felvilágosítás:
Antal Krisztina
Tempus Közalapítvány
Telefon: 06-1-237-1300 Fax: 239-1329 E-mail: krisztina.antal@tpf.hu
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok