2021. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Tanulás szokatlan helyeken - fotópályázat

2005. október 4.
A Socrates az Európai Unió oktatási együttműködési programja, amely támogatja az egész életen át tartó tanulást, az oktatáshoz való hozzáférést és a nemzetközi mobilitást. A program 10. születésnapját 2005 novemberében egyhetes rendezvénysorozattal ünnepeljük meg. A Socrates Héthez kapcsolódva a Tempus Közalapítvány / Socrates Nemzeti Iroda fotópályázatot hirdet.

A pályázat célja, hogy az iskolán kívüli, illetve a hagyományostól eltérő formájú tanulásra irányítsa a figyelmet, a képek segítségével értelmezhetővé tegye az egész életen át tartó tanulás fogalmát.

A fotópályázaton bárki részt vehet az alábbi két kategóriában:
  • Ifjúsági kategória: 18 éves kor alatt
  • Felnőtt kategória: 18 éves kor felett
Pályázni hagyományos papírképekkel és digitális fényképekkel egyaránt lehet. Egy pályázó legfeljebb 2 képpel pályázhat. A pályaműveket hagyományos papíralapú változatban, vagy digitális képek esetén kinyomtatott formában, 24x30 cm méretben lehet benyújtani.

A képeket szakmai zsűri bírálja el. Kategóriánként az első három helyezett tárgyjutalomban részesül. A legjobb képekből kiállítást rendezünk a november 9-11. között zajló Socrates Hét keretében, a díjátadó ünnepségre a kiállítás megnyitóján kerül sor. A díjazottakat levélben értesítjük.

A képek hátoldalán kérjük feltüntetni a fotó címét és az alkotó nevét. A fotók mellé kísérőlevelet kérünk csatolni az alábbi adatokkal: a fotó címe, a fotó készítésének helyszíne és dátuma, a készítő neve, életkora, címe, telefonszáma, e-mail címe.
A hiányos adatokkal beérkező képek nem kerülnek a zsűri elé.

Pályázati határidő: 2005. október 20.
 
A pályaműveket postai úton kérjük eljuttatni a Tempus Közalapítvány címére: 1438 Budapest 70., Pf. 508. A borítékon kérjük feltüntetni a "Fotópályázat" jeligét.

A beküldött fotókat nem áll módunkban visszaküldeni.

A pályázatra kizárólag saját készítésű képekkel lehet pályázni, amelyek szerzői jogával a pályázó rendelkezik. A pályázaton való részvétellel az alkotó hozzájárul, hogy a képeket a Tempus Közalapítvány további rendezvényein, valamint nyomtatott és elektronikus kiadványaiban - a szerző megjelölésével - térítésmentesen felhasználja.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok