2024. március 1.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Oktatási együttműködés az OECD-vel

2009. április 3.
Az OECD - a Nemzetközi Gazdasági és Fejlesztési Szervezet - angol és francia nyelvű nyilvános honlapján az alábbi címeken találhatók az oktatásüggyel kapcsolatos információk (téma, illetve igazgatóság szerinti közelítésben):

*

Az Oktatási és Kulturális Minisztériumban az OECD-vel folyó együttműködésért is felelős nemzetközi szakterület vezetője Bogyay Katalin szakállamtitkár.

Információval szolgál az OECD programokról és a magyar részvételről az OKM EU Kapcsolatok Főosztálya:
Az OECD Oktatáskutatási és Innovációs Központja, a CERI irányító testületében Halász Gábor, az ELTE egyetemi tanára és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet tudományos tanácsadója a magyar tag (halaszg@helka.iif.hu), aki egyben jelenleg e testület alelnöki tisztét látja el.

A tanulói teljesítmények nemzetközi mérésével foglalkozó PISA program irányító testületében a magyar tag: Csapó Benő, Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára
(csapo@edpsy.u-szeged.hu), aki egyben jelenleg e testület alelnöki tisztét látja el.

A felsőoktatás intézményi menedzselésével foglalkozó IMHE program irányító testületében Nádai László, az OKM főosztályvezetője (laszlo.nadai@okm.gov.hu) képviseli Magyarországot 2009-től.

Az oktatási épületekkel foglalkozó PEB program, illetve új nevén a hatékony tanulási környezetekkel foglalkozó CELE program irányító testületének magyar tagja Loboda Zoltán (zoltan.loboda@okm.gov.hu), a munkában részt vesz Limbacher László (laszlo.limbacher@nefmi.gov.hu).

Az oktatási rendszerek indikátoraival foglalkozó INES program hazai koordinátora Kádárné Fülöp Judit (judit.fulop.kadarne@nefmi.gov.hu), a munkában részt vesz Kozma-Lukács Judit, Könyvesi Tibor, Limbacher László, Móré Tamás, Tót Éva, Imre Anna.

A felnőttek készségeinek mérését célzó PIAAC programban való részvételünket az OKM részéről Kádárné Fülöp Judit (judit.fulop.kadarne@nefmi.gov.hu) koordinálja, a megvalósítást az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet végzi.

A fogyatékos, tanulási nehézséggel küzdő és hátrányos helyzetű tanulókkal foglalkozó SEN projektek magyar résztvevői: Csányi Yvonne (yvonne@barczi.hu) és Zsoldos Márta (zsoldos@mail.tvnet.hu), az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Kar főiskolai tanárai.

A szakképzés rendszereit és újításait vizsgáló VET programban Magyarország a Szociális és Munkaügyi Minisztérium vezetésével vesz részt, az OKM nemzetközi szakterületéről közreműködik Limbacher László (laszlo.limbacher@nefmi.gov.hu).
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok