2024. március 1.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Tanár-továbbképzési projekt

2002. november 5.
A projekt keretében a tagállamok az Európa Tanács által prioritásként meghatározott témákban 4-5 napos továbbképzéseket szerveznek, amelyeken közoktatási intézményekben, tanárképzésben és tanár-továbbképzésben dolgozó pedagógusok vehetnek részt, pályázat utján. A szakmai továbbképzés mellett a szemináriumok lehetőséget biztosítanak tapasztalatcserére, szakmai kapcsolatok kialakítására, multilaterális projektek előkészítésére.

Az Európa Tanács évente két alkalommal küldi meg az oktatásért felelős minisztériumoknak a tagállamok által felajánlott továbbképzések jegyzékét. A pályázás nemzeti szinten történik. A bírálat két lépcsős. A nemzeti előbírálatot követően a végső döntést a pályázatok elfogadásáról a fogadó ország hozza.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium - mint a projekt működtetéséért felelős nemzeti hatóság - a Tempus Közalapítványt bízta meg a pályáztatással kapcsolatos feladatok ellátásával.

Az aktuális pályázati felhívás az alábbi címen található: http://www.tka.hu/pages/content/index.php?page_id=55.

Telefon (06-1)-210-9700.

A minisztérium általában évente egy alkalommal szeminárium szervezésére is tesz közzé pályázati felhívást, amelynek célja a hazai eredmények megismertetése, nemzetközi kapcsolatok építése.

A fenti szemináriumokon való részvétel a 185/1999.XII.13. Korm. rendelet 3. § (2) bekezdés b) pontja alapján beszámít a kötelező, hétévenkénti továbbképzésbe.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok