2020. szeptember 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pályázati felhívás segítőkutya-kiképzéssel foglalkozó szervezetek működési támogatására

2010. december 3.
Segítőkutya-kiképzéssel foglalkozó szervezetek működési támogatása (FOG-SKK-10) pályázat meghirdetése

 

Az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. (ESZA Kft.) a Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából, a szociális és munkaügyi miniszter 6/2010. (III. 12.) SZMM rendelete alapján pályázatot hirdet a segítőkutya-kiképzéssel foglalkozó szervezetek működési támogatására.


A pályázat célja:

A fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló 1998. évi XXVI. törvény 11. § értelmében a fogyatékos személynek biztosítani kell a fogyatékossága miatt indokolt segédeszköz igénybevételét, továbbá a törvény 19. § szerint a fogyatékos személynek joga van az önálló életvitelt célzó rehabilitációhoz. Ezen jogok biztosítása, a fogyatékos emberek életminőségének javítása, társadalmi integrációja és önállósága.


A szociális és munkaügyi miniszter 27/2009. (XII.3.) a segítő kutya kiképzésének, vizsgáztatásának és alkalmazhatóságának szabályairól szóló SZMM rendelet értelmében a magyar segítőkutya-kiképzésben (ezen belül: vakvezető-kutya, mozgáskorlátozott személyt segítő kutya, hangot jelző kutya, rohamjelző-kutya, személyi segítő kutya, terápiás kutya kiképzésében) résztvevő civil szervezetek, a fogyatékos személyek segítőkutyához juttatásának támogatása.

 

A pályázat kódja: FOG-SKK-10

 

A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg: 28 800 000 Ft

 

A pályázat benyújtási határideje: 2011. január 3. 24:00 óra

 

Pályázók köre:

Jelen pályázati felhívás keretében olyan szervezetek nyújthatnak be pályázatot, amelyek a segítő kutya kiképzésének, vizsgáztatásának és alkalmazhatóságának szabályairól szóló 27/2009. (XII.3.) SZMM rendelet 4. § értelmében a segítő kutyák alkalmazásának elősegítésével foglalkozó szervezetek közül kijelölt közreműködő szervezetként működnek.

 

A pályázás részletes feltételeit, így a támogatás formáját és mértékét, a támogatható költségek körét, a pályázat benyújtásával kapcsolatos információkat a pályázati felhívás és a pályázati útmutató tartalmazza.

 

FOG-SKK-10 részletes pályázati felhívás és útmutató megtekintése>>

 

A pályázatot elektronikus úton a Pályázatkezelő internetes pályázatkezelő rendszerén keresztül, a regisztrációs eljárást követően kell benyújtani.

 

További információk az internetes pályázáshoz>>

 

További információk:

 

A pályázati felhívás és a pályázati útmutató elektronikus úton letölthető a www.nefmi.gov.hu, valamint a www.esza.hu honlapokról.

A pályázattal kapcsolatban további információkat az (1)273-4250 telefonszámon, valamint a hazaitamogatas@esza.hu e-mail címen is kaphatnak a pályázók ügyfélszolgálatunktól.

 

· hétfőnként és szerdánként 9 és 17 óra,

· keddenként és csütörtökönként 9 és 16 óra,

· péntekenként 9 és 14 óra között.

 

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok