2024. április 14.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Utánpótlás: 2011-ben is folytatódik a sikeres Héraklész Program

Az idén tizedik esztendejéhez érkező Héraklész Program sportági vezetőinek tartottak évindító értekezletet a Nemzeti Sport Intézetben (NSI). Az eseményen megjelent sportvezetők megerősítették a sikeresen működő Héraklész-, a Sport XXI. Utánpótlás-nevelési és a Sportiskolai Program további folytatását.
2011. január 11.

Enciklopédia a magyar sportról

Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportpolitikáért felelős helyettes államtitkára az esemény egyik díszvendégeként részt vett azon a sajtótájékoztatón ahol a Pannon Enciklopédia sorozat Magyarország Sportja című kiadványát mutatták be.
2010. december 20.

Jelölés a Nemzet Sportolója címre

A sportról szóló 2004. évi I. törvény 62. § (1) bekezdése értelmében a Kormány „Nemzet Sportolója” címet és ezzel járó életjáradékot biztosíthat tizenkét, hatvanadik életévét betöltött, kimagasló eredményt elért olyan sportoló számára, aki aktív sportpályafutását követően is fontos szerepet töltött be a magyar sportéletben.
2010. december 15.

A kormány 2011-ben másfélszeresére növeli a sport támogatását

A Miniszterelnökség közleménye szerint a kormány a 2011. évi költségvetésben több mint másfélszeresére növeli az idei 16 milliárd forintos, sportcélokra fordítható állami keretet.
2010. december 9.

Elbúcsúztatták Polyák Imrét, a Nemzet Sportolóját

A 78 éves korában elhunyt Nemzet Sportolójának a Szent István bazilikában felállított ravatalánál sok százan – köztük politikusok, neves közéleti személyiségek, sportolók, sportvezetők, barátok és tisztelők – helyezték el a megemlékezés virágait. A gyászmisét követően szűk körben helyezték el a bajnok hamvait a bazilika altemplomában.

2010. december 2.

Sikeresen lezárult az "Ecsettel a gyermekekért" elnevezésű jótékonysági aukció

Fotó: Koós-Lukács Tímea
A november 25-i jótékonysági árverésen a világ- és olimpiai bajnokok – köztük Szekeres Pál, a NEFMI sportpolitikáért felelős helyettes államtitkára – festette kép és még 18 festőművész 29 alkotása került kalapács alá és talált jótékony tulajdonosára.
A 41 sportoló közreműködésével festett kép alkotói 480 (olimpiai, világbajnoki illetve Európa-bajnoki) éremmel büszkélkedhetnek és ennek értéke a licitálásban is megmutatkozott, hiszen az aukció képei között ez vitte a prímet: 400 000 forintért kelt el.
2010. november 27.

WADA Alapító Tanács-ülés Montrealban

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára a WADA (Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség) Alapító Tanácsának tagjaként vett részt a testület ülésén Montrealban.
2010. november 22.

Megválasztották a MOB új elnökét

Schmitt Pál és Borkai Zsolt
Borkai Zsolt lett a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke. A MOB tisztújító közgyűlésén az 1988-ban olimpiai bajnoki címet szerzett tornász volt az egyetlen jelölt. A megjelent 147 MOB-tag közül 141-en szavaztak igennel, így Borkai Zsolt lett a Magyar Olimpiai Bizottság 15. elnöke, dr. Schmitt Pál utódja. A választás után Borkai Zsolt beszédében az összefogás fontosságát hangsúlyozta.
2010. november 22.

Új uniós dokumentumokat fogadtak el a Sport Tanács ülésén Brüsszelben

Az Európai Unió Tanácsa az unió döntéshozó-jogalkotó szerve, a tagállamainak szakminisztereiből áll, és a tárgyalt témától függő összetételben ülésezik. Czene Attila a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára az Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sport Tanács ülésén Brüsszelben a legjobb megoldások-gyakorlatok megismerését és alkalmazását sürgette.
2010. november 19.

Az I. Ifjúsági Olimpia érmeseit köszöntötték

Az I. Ifjúsági Olimpia érmeseit köszöntötték
Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára ünnepélyes keretek között köszöntötte az I. Ifjúsági Olimpián érmes helyezést elért sportolókat és edzőiket. A NEFMI Tükörtermében megrendezett eseményen az érmet nyert sportolók mellett a felkészítésben részt vevő edzők is miniszteri díszokleveleket vehettek át.
2010. november 12.

Futballgálával köszöntik a 100 éves centenáriumát ünneplő Nagyváradi Atlétikai Clubot

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára 2010. november 13-án, Nagyváradon köszönti az idén 100. születésnapját ünneplő Nagyváradi Atlétikai Club (NAC) tiszteletére rendezett futballgála résztvevőit.
2010. november 12.

Szekeres Pál a legjobb kerekesszékes vívó Európában

Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportpolitikáért felelős helyettes államtitkára ezüstérmet szerzett a kerekesszékes vívók tőrversenyében.
2010. november 8.

Sportminiszteri találkozó Belgrádban

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára Belgrádban találkozott Snežana Samardžić-Marković szerb ifjúsági- és sportminiszter asszonnyal.
2010. november 4.

Megnyílt a 125 éves Magyar Torna Szövetség vándorkiállítása

Magyar Zoltán a moszkvai olimpián (fotó: index.hu)
A Magyar Torna Szövetség (MATSZ) 125 éves történetét, sikereit eleveníti fel az a vándorkiállítás, amely csütörtökön nyílt meg a Magyar Sport Házában. Az aulában tíz napig látható a hét szakágat (női és férfi szertornát, ritmikus gimnasztikát, aerobikot, gumiasztalt, akrobatikus tornát és az úgynevezett mindenki tornáját) bemutató tabló, rengeteg fényképpel, dokumentummal és magyarázattal. A tárlat ezt követően az ország sportiskoláiba jut el. A Magyar Sport Háza után a Csanádi Árpád Általános Iskola és Gimnázium lesz a következő állomás.
2010. november 4.

Nemzetközi Sporttudományi Konferencia Pécsett

Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar (fotó: www.pte.hu)
2010. október 28-29-én Nemzetközi Sporttudományi Konferenciát rendeznek Pécsett „Sport – kultúra – életminőség” címmel. A kétnapos esemény fővédnöke Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára.
2010. október 27.

Szövetségi Főtitkári Értekezlet a NEFMI és az NSSZ szervezésében

A ma kezdődő tatai, két napos rendezvényen Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportpolitikáért felelős helyettes államtitkára és Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség elnöke üdvözölte az NSSZ és a NEFMI által szervezett Szövetségi Főtitkári Értekezlet résztvevőit.
2010. október 26.

EU informális sportminiszteri értekezlet, magyar képviselettel Antwerpenben

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára részt vesz a Belgiumban, Antwerpenben tartott Európai Uniós informális sportminiszteri értekezleten.
2010. október 21.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok