2022. augusztus 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Eredményt hirdetnek a "Jófej-pár" videópályázatban

2010. november 12.
A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom keretében „Jófej-pár” címen pályázatot hirdettek meg fiatalos, interneten terjeszthető kisfilmek készítésére, valamint a társkapcsolati készségek oktatására kidolgozott pedagógiai anyagok összegyűjtésére.
A kisfilm pályázat első fordulójának eredményhirdetésére 2010. november 15-én hétfőn 14:00 órakor a Három Királyfi, Három Királylány Intézet konferenciatermében, 1016 Budapest, Mészáros u. 58/a-ban kerül sor.
 
Az eredményhirdetést követő sajtótájékoztatón újabb országos pályázatot hirdetnek meg hasonló témában.
 
Az eredményhirdetés résztvevői:
Dr. Kopp Mária,
a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elindítója
Korbuly Krisztián,
a Három Királyfi, Három Királylány Intézet igazgatója
 
valamint a pályázatot támogató Richter Gedeon Zrt. képviselője.
 
A „Jófej-pár” pályázat első három helyezettje:
  1. Vavró Anikó: Királyfi
  2. Rigó Donát: A jó párkapcsolat titka
  3. Galkó Katalin: Jean & Jeanne
És külön díjazottjai:
 
Péter Veronika: A jó párkapcsolat titka
 
A Pályázat célja:
A Három Királyfi, Három Királylány mozgalom (www.haromkiralyfi.hu) célja, hogy a fiatalok felismerjék, céljaikat egy „jófej társ” mellett, egy „jófej pár” tagjaként is elérhetik, sőt úgy érhetik el igazán. A pártalálás, tudjuk, nem könnyű feladat, de még mindig könnyebb, mint jófejnek maradni hosszú-hosszú éveken át. Nem könnyű, de lehetséges, és ami a legfontosabb, megéri. Ám hinnünk kell ebben, és tenni is érte. Például azzal, hogy másokat is ráébresztünk, milyen fontos a család, a társ, és ezzel együtt a gyerek, akit szeretnénk, akit felnevelnénk, és akiben mi magunk élünk tovább.
 
„Hiába fürösztöd önmagadban, csak másban moshatod meg arcodat.”
 
Az új pályázat kiírása:
Valósítsd meg céljaidat! Érd el azt, amit akarsz! De tudod, hogy ez egyedül a legnehezebb? Tudod, hogy egy társ, a gyerekek mennyi erőt adhatnak ehhez? Vagy te is elhiszed, hogy ez csak akadály? Hogy egyedül könnyebb? Elhiszed, hogy ha valaki – vagy valakik – bíznak benned, ha te vagy nekik a minden, akkor az nem ad erőt? Ha van, aki bízik benned, az visszahúz?
 
Tudjuk, ma minden ezt sugallja. Hogy ha akarsz valamit, csak magadra számíthatsz. Hogy a céljaid elérésében nem segít a család, az csak nehézség, akadály. De melyik versenyző nyert valaha úgy, hogy nem edzette magát minden nap, hogy nem küzdött naponta a saját pályáján, hogy aztán a nagy versenyen ő szakítsa át elsőnek a célszalagot?
 
De ha te is érzed, tudod, hogy átvernek minket, hogy félrevezetnek, akkor tegyünk együtt azért, hogy ez megváltozzon! Legyenek minél többen, akik a házasságban, a gyerekekben nem a nehézséget, hanem a szépséget, az erőt, a segítséget látják. Mutassuk meg, az életet nem csak egyedül lehet leélni, hogy egy házasságnak nem kell felbomlania, hogy gyereket lehet vállalni fiatalon is. Mondjuk el, hogy amiről lemondasz ezért, azt többszörösen kapod vissza – azonnal! Hogy az eltemetett percnyi élvezetek helyén mennyi tartós élvezet, öröm teremhet. Csak hinni kell benne, és ellenállni a hazugságoknak, az átverésnek.
 
Csak mi harcolhatjuk ki, hogy ne kerüljünk hátrányba gyermektelen kortársainkkal szemben, ha házasságban szeretnének élni és gyermekeket szeretnének vállalni úgy, hogy közben a választott hivatásukban is sikeresek leszünk. Hogy érhetnénk el, hogy a kívánt, tervezett gyermekeink megszülethessenek?
 
Ha Te is így gondolod, fogjunk össze és segítsünk egymásnak. Például azzal, hogy átfogalmazod, amit írtunk úgy, hogy azok is megértsék, akik még hagyják átverni magukat. Találj ki valamit, ami segíthet, hogy minél többen vegyék észre a hamisságot. Lehet az egy kulcstartó, egy vers, egy film, egy ének, vagy akár csak egy mondat, ami szíven talál. Lehet rajz, amiből matrica készíthető, egy jelzés, amiről felismerik egymást azok, akik hozzánk tartoznak. Csak annyi a lényeg, hogy ne hagyjuk magunkat átverni többé!.
 
Találkozzunk a Facebookon a Jófej-pár mánia oldalán!
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok