2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Jól szerepeltek a magyar diákok a földrajzi olimpián

2006. július 12.
Jól szerepeltek a magyar középiskolás diákok az Ausztráliában rendezett nemzetközi földrajzi olimpián: ketten bronzminősítést szereztek, a négytagú csapat pedig a középmezőnyben végzett - közölte az együttes vezetője az MTI-vel szerdán.

A július elején Brisbane-ben huszonhárom nemzet részvételével tartott versenyen Lennert József, a békéscsabai Rózsa Ferenc Gimnázium, valamint Rák Richárd, a budapesti ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium tanulója szerzett bronzminősítést, a Bán Zoltánnal, az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium és Udvarhelyi Bencével, a Fényi Gyula Miskolci Jezsuita Gimnázium tanulójával kiegészült magyar csapat a mezőny felét utasította maga mögé.

Trócsányi András, a Pécsi Tudományegyetem Földrajzi Intézetének titkára, egyetemi docens beszámolt arról, hogy az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny legjobb földrajzosaiból válogatott magyar együttest a PTE oktatói készítették fel a világeseményre, ahol angol nyelven topográfiai és települési, terepi ismeretek alkalmazásáról, továbbá a multimédia területén szerzett tudásukról kellett számot adniuk.

Csapatban és egyéniben egyaránt Lengyelország lett a legjobb, teljesítményük alapján a résztvevő diákok negyven százaléka kapott arany-, ezüst-, vagy bronzminősítést.
Trócsányi András értékelése szerint a magyarok szereplése jónak mondható, már csak azért is, mert bár a versenyt hatodik alkalommal rendezték meg, azon Magyarország először képviseltette magát. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a fiatalok két év múlva ennél sokkal jobb eredményt is elérhetnek, ha fejlesztik nyelvtudásukat. Az angol középszintű ismerete ugyanis nem elégséges a komolyabb földrajzi feladványok értelmezéséhez, megoldásához.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok