2024. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar daganatellenes eljárás bemutatkozása a Harvardon

2006. július 18.
Somlyai Gábor biológus, aki elsőként kezdte vizsgálni a természetben megtalálható deutérium szerepét a sejtekben lejátszódó folyamatok szabályozásában, az elmúlt hónapokban három jelentős nemzetközi tudományos konferencián is bemutatta a kutatások legújabb eredményeit. 2006. június 16-án Hamburgban abból az alkalomból tartott előadást, hogy a Preventa(R)-105 elnyerte a 2005. év leginnovatívabb élelmiszer-termékének járó díjat (http://www.newfoods-bl.com/sieger_260606.htm).

A tudományos világ az elmúlt években számos publikációból és rangos tudományos fórumokon értesülhetett a deutérium-megvonás daganatellenes hatásáról, ismerkedhetett meg a tudományos eredményekkel. Somlyai Gábor biológus, a deutérium-megvonásra épülő daganatellenes kutatás és gyógyszerfejlesztés elindítója februárban Kaliforniában vett részt a rangos Gordon Research Konferenciák egyikén, ahol a bemutatott tudományos anyag nagy sikert aratott a résztvevők körében.

Június végén Bostonban, a Harvard Medical School-on a Metabolomics Society második konferenciáján mutatta be Somlyai dr. a legfrissebb, kaliforniai laboratóriumban végzett biokémiai vizsgálatok eredményeit. Szintén a kutatás komoly elismerését jelentette, hogy az Európai Rákkutató Társaság (EACR) nemzetközi szakmai bizottsága is elfogadta a benyújtott tudományos anyagot, így az eredmények szerepelhettek EACR Budapesten megrendezett éves konferenciáján július elején. A konferencián résztvevő magyar és külföldi kutatók, gyakorló onkológusok megismerkedhettek a kutatások és a deutérium-megvonásra épülő daganatellenes gyógyszerfejlesztés jelenlegi állásával, a kutatás nemzetközi színvonalát képviselő eredményekkel.

A HYD Kutató-Fejlesztő Kft. (www.hyd.hu) által kifejlesztett Preventa(R)-105 (www.preventa.hu) csökkentett deutérium-tartalmú ivóvíz termék I. díjat nyert a "New Foods" Nemzetközi Innovációs Versenyen (http://www.newfoods-bl.com/sieger_260606.htm). A 2005-ös év leginnovatívabb élelmiszer-termékének járó díjat 2006. június 16-án adták át Hamburgban.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok