2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller: komoly elismerés, hogy Magyarországon rendezik az EARLI-konferenciát

2007. augusztus 28.
A magyar pedagógustársadalomnak is komoly elismerés, hogy Magyarország ad otthont a tanítás és tanuláskutatás legjelentősebb európai szervezete 12. konferenciájának - erről Hiller István szakminiszter beszélt a tanácskozás keddi megnyitóján az MTI-nek.

Az oktatási és kulturális tárca vezetője szerint ez a tény a magyar kutatókat dicséri, s jól mutatja beágyazódásukat a nemzetközi tudományos életbe.

Hiller István kiemelte, hogy nemcsak Európából, hanem Ázsiából, Ausztráliából és Amerikából is érkeztek résztvevők a konferenciára.

Elmondta: érdeklődést tapasztal a magyarországi átalakítások, reformok iránt, és talán már az első eredmények is a kutatók előtt fekszenek.

Hozzátette: úgy látja, komolyan foglalkoztatja a kutatókat az a gondolat, hogy nem külön intézményrészeket, hanem az oktatás egészét érintik az átalakítások Magyarországon, azaz a köz- és felsőoktatás átalakítása egymáshoz kapcsolódva történik. "Ez a modern oktatáskutatási elképzeléseknek a gyakorlati megvalósítása" - mutatott rá.

A konferencia tapasztalatait az oktatási kerekasztal is értékeli, s a miniszter is használja majd azokat az átalakítások során - mondta a miniszter.

A vasárnapig tartó nemzetközi konferencián a tanítás és tanulás szakértői, kutatói adnak találkozót egymásnak - mondta el Csíkos Csaba konferenciamenedzser az MTI-nek.

A tanácskozásra 50 országból több mint 1.800 résztvevőt várnak, s várhatóan több mint 1.400 előadás hangzik el, miközben 20 párhuzamos szekcióban folyik a munka.

Az EARLI, a tanítás, tanulás kutatásának legjelentősebb európai szervezete 1985-ben alakult. Kétévente rendezett tudományos konferenciái világviszonylatban is a szakterület legjelentősebb fórumai közé tartoznak. Magyarország, illetve Kelet-Közép-Európa első ízben ad otthont a rendezvénynek.



(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok