2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kutatók Éjszakája 2007

2007. szeptember 27.
Szeptember 28-án végre újra kinyílnak a laboratóriumok ajtói, a kutatók kibújnak fehér köpenyükből, és hétköznapi nyelvre fordítják le tudományos kutatásaik eredményeit.
Szeptember 28-án, a Kutatók Éjszakáján csodás dolgoknak lehetünk tanúi. Láthatóvá válik a hang, robotfocinak szurkolhatunk, igazi boszorkánypert izgulhatunk végig, gyógyteát főzhetünk, könyvborító-montázst készíthetünk, kileshetjük a búzaszálak életének intimitásait, megismerkedhetünk a GPS, a csokoládészobrászat vagy éppen a sörön járás rejtelmeivel. Lesz továbbá ételválasztási jósda, gerendatörés és borkultúra-vetélkedő. Akinek még ez sem elég, választhat az éjszakai barlangtúra, a csillagnézés vagy akár a börtönlátogatás között.

Ezen az estén az ország kilenc egyetemi városában kicsik és nagyok személyesen találkozhatnak a legkülönbözőbb területeken közel hatszáz kutatóval, akik egyáltalán nem elefántcsonttoronyban élő, zárkózott emberek, hanem a hétköznapi csodák mögött álló színes egyéniségek, akik szívesen osztják meg élményeiket, kutatási eredményeiket minden érdeklődővel.

Kutatók Éjszakája 2007

A Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság által támogatott, egész Európában igen népszerű fesztivál, amelynek célja, hogy az embereket megismertesse, közelebb hozza a tudományhoz, és ezzel együtt növelje a tudományos karrier vonzerejét a fiatalok körében. Szeptember utolsó péntekjén Európa-szerte 29 ország több mint 150 városában zajlanak majd hasonló szórakoztató-ismeretterjesztő események.

A magyarországi programokat a Magyar Tudományos Akadémia Mezőgazdasági Kutatóintézete, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Nyugat-Magyarországi Egyetem, a Széchenyi István Egyetem, az Eszterházy Károly Főiskola, a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem és a Tempus Közalapítvány szervezi.

A Kutatók Éjszakájának részletes programja megtalálható a www.kutatokejszakaja.hu honlapon.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok