2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar Műszaki Értelmiség Napja - háromnapos országos rendezvénysorozat

2007. április 24.
Tudományos konferenciák, díszülések, szakmai fórumok, és az ötvenéves Benkó Dixieland Band koncertje is várja az érdeklődőket a május eleji, háromnapos Magyar Műszaki Értelmiség Napja programsorozataira - számoltak be a részletekről keddi sajtótájékoztatójukon a főszervezők
"Ez a rendezvény jó lehetőség arra, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet, hogy kicsit a műszaki értelmiség is kapjon valamit a közfigyelemből" - fogalmazott a május 3-5 közötti rendezvény ötletgazdája, Benkó Sándor, a Benkó Dixieland Band vezetője.

A villamosmérnök végzettségű muzsikus elmondta: azzal a szándékkal kezdtek neki a szervezésnek, hogy az utóbbi évek "veszteseinek számító" mintegy 150 ezres műszaki értelmiségivel elhitessék, fontos tényezői a hazai társadalomnak, valamint, hogy mások előtt is felhívják a műszaki tudományok "nagyszerűségeit és fontosságát".

Hármas jubileum is segíti ezt a mostani rendezvényt: 225 éves a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), 50 éves a Magyar Televízió és ugyancsak félévszázados a Benkó Dixieland Band - mondta a sajtótájékoztatón Molnár Károly a BME rektora az együttműködő partnerekkel kapcsolatban.

Hozzátette: a háromnapos rendezvények sorában olyan programok is vannak, amelyeknek Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke is fővédnöke. Így például a május 4-i egyetemi ünnepi ülés - amelyen beszédet mond Hiller István oktatási és kulturális miniszter is -, vagy a Parlament felsőházában esedékes egy nappal későbbi ünnepi tanácskozás.

A fővárosban, valamint Veszprémben, Debrecenben és Kecskeméten is zajló programokról Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke elmondta: a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében ünnepi ülés lesz, amelyen több Széchenyi-díjas mérnök, tudós is előadást tart, a Magyar Szabadalmi Hivatalban szakmai fórumon vitatkoznak a mérnök és környezete témakörben. Kecskeméten a Természet Házában a mérnökök és a művészet kapcsolatáról nyílik kiállítás, míg Debrecenben a műszaki felsőoktatásról szerveznek konferenciát.

A nyílt, ingyenes rendezvénysorozat a Benkó Dixieland Band - Papp László Sportarénában esedékes - jubileumi koncertjével zárul május 5-én este.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok