2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

"A magyar tudomány és kultúra a mi névjegyünk" - Hiller István Magyarország ifjú tehetségeit köszöntötte

2008. február 6.
Hiller István oktatási és kulturális miniszter elismerésben részesítette a 2007. évi Nemzetközi Filozófiai, Fizikai, Matematikai, Kémiai, Informatikai Diákolimpiákon, valamint az Európai Fiatal Tudósok Versenyén eredményesen szereplő diákokat, és felkészítő tanáraikat.
Fotó: Schumy Csaba

Hiller István beszédének elején az Európai Unió Fiatal Tudósok versenyén első helyezett Spohn Márton korábbi nyilatkozatát idézte: "A részvétel a legfontosabb, ez szép mondás, de ha nyerni is lehet, arra kell törekedni."

Az oktatási és kulturális miniszter megköszönte a világ különböző versenyein sikeresen szereplő diákok, felkészítő tanáraik és az őket segítő családtagok munkáját: "A két arany, tizenegy ezüst, négy bronzérmet és négy kiemelt dicséretet szerzett diákok öregbítették Magyarország hírnevét, és dicsőséget hoztak az országra. Tehetséges nemzet a miénk, ennek a tehetségnek az érvényre juttatása, a magyar tudomány és a magyar kultúra a mi névjegyünk" - tette hozzá Hiller István.
Az oktatási és kulturális miniszter bejelentette: 2008 júliusában Magyarország rendezi meg a 40. nemzetközi Kémiai Diákolimpiát. Hetven országból több mint félezer résztvevő és vendég várható az eseményre, amely a tudomány és Magyarország népszerűsítését is szolgálja majd. A miniszter beszédében kitért arra is: "Célunk olyan közoktatási rendszer létrehozása, amely mindenki számára biztosítja, hogy a legjobbat hozza ki magából."

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok