2024. február 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kerekasztal-beszélgetés Széchenyi Istvánról

2010. december 13.
„Széchenyi - az egyéniség receptje?” címmel kerekasztal-beszélgetésre várják az érdeklődőket ma a Magyar Nemzeti Múzeumban.
A 17 órakor kezdődő program vendége Fábri Anna történész és Görög Ibolya protokollszakértő, házigazdája Csorba László főigazgató. A beszélgetés a korabeli és a mai divat, szórakozás, család, vallás és társadalmi élet pillanataiba nyújt betekintést, de arra is választ keres, hogy milyen lehetne napjaink legnagyobb magyarja. A Széchenyi világai című időszaki kiállításhoz kapcsolódó rendezvényen a részvétel ingyenes - közölte az intézmény az MTI-vel.
 
A 2011. március 6-ig látogatható tárlat a 150 éve elhunyt Széchenyi István életművének állít emléket. A bemutatott anyagban helyet kaptak Széchenyi személyes tárgyai: gyerekkori levele, széke, hangszerei, halála napján viselt ruhája. A Nemzeti Múzeum állandó történeti kiállításából került a tárlat darabjai közé egyebek mellett Barabás Miklós 1864-ben festett hatalmas történelmi tablóképe, amellyel szemben a rendezők a Lánchíd egyik eredeti, 250 kilós láncszemét helyezték el. Sötét hangulatú szoba idézi meg az államférfi Döblingben töltött utolsó tizenegy évét, a kiállított tárgyak mellett színek, hangok és zörejek idézik fel a szanatóriumi lakosztály atmoszféráját. A látogatók felpróbálhatják a reformkor magyar viseletét is.
 
(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok