2024. február 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Elektronikus ügyintézés

2011. január 5.
Tisztelt Látogató!
 
Az ügyfélközpontú közigazgatást előtérbe helyezve, a feladatként megfogalmazott és célként kitűzött szolgáltató állam kialakításának egyik legfontosabb eleme az elektronikus ügyintézés és az ezt támogató rendszerek megteremtése. Az elektronikus közszolgáltatás által az állampolgárok, a vállalkozások, civil szervezetek ügyeinek elektronikus úton történő gyorsabb, hatékonyabb intézésére irányuló igénye valósul meg. A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (Ket.) értelmében a közigazgatási hatósági eljárásban az egyes eljárási cselekmények az ügyfél választásától függően elektronikus úton is végezhetők, ha ezt törvény, kormányrendelet vagy helyi önkormányzati rendelet az adott eljárásban nem zárja ki. Ugyanezen törvény kötelezi a közigazgatási szerveket, hogy az általuk ellátott ügyekről honlapjukon tájékoztatást adjanak. Az alábbiakban az ezen rendelkezések végrehajtásával összefüggő alapvető információkat tesszük közzé.
 
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az alábbiakban feltüntetett egyes ügytípusokhoz kapcsolódó, az azokat bemutató ügyleírások és az ügyintézéshez szükséges adatlapok átdolgozás alatt vannak, melyeket az átdolgozást követően azonnal közzéteszünk.
 
Az egyes ügytípusok:
 
Az egyes ügytípusok megnevezésére kattintva információkat találhat az ügy intézése során alkalmazott speciális jogszabályi rendelkezésekről, az eljárás megindítására szolgáló kérelemhez csatolandó mellékletekről, az ügyek intézésére illetékes ügyintézőkről, valamint az eljárással kapcsolatos költségekről.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Időszaki lapok nyilvántartásba vétele (tájékoztató a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal honlapján)
 
 
 
 
Kulturális szakértői tevékenység
 
 
Az országos szakértői és vizsgáztatási névjegyzékbe, valamint az országos szakmai szakértői és az országos szakmai vizsgaelnöki névjegyzékbe való felvétel és törlés
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok