2022. augusztus 9.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pedagógus-továbbképzési program alapításának engedélyezése, a program indításának engedélyezése, továbbképzések nyilvántartása

2008. december 16.
Kizárólagosan az oktatási és kulturális miniszter hatáskörébe tartozó ügy.
Elérhetőségi adatok: dr. Hiller István miniszter, 1055 Budapest, Szalay u. 10-14.
A határozat előkészítését a Közoktatási Főosztály végzi.
Telefon: 473-77-35
Fax: 3124-032
A hatósági ügy illetékes ügyintézője: Horváth Gréta
Ügyfélfogadás rendje: kizárólag előzetes bejelentkezés alapján.

Az ügy intézése: a kérelmeket az Oktatási Hivatalhoz kell benyújtani.
A továbbképzési program jóváhagyásáról, az alapítási engedély kiadásáról az oktatási és kulturális miniszter a Pedagógus-továbbképzés Akkreditációs Testület eljárása után dönt. A Pedagógus-továbbképzés Akkreditációs Testület szakértői véleményt szerez be, majd a továbbképzési program jóváhagyására és az alapítási engedély kiadására irányuló kérelmet - támogató vagy elutasító - javaslatával együtt százhúsz napon belül megküldi az oktatási és kulturális miniszter részére. A Pedagógus-továbbképzési Akkreditációs Testület elutasító javaslatáról az Oktatási és Kulturális Minisztérium harminc napon belül értesíti a kérelem benyújtóját. A kérelem benyújtója a szakvéleményeket a Pedagógus-továbbképzési Akkreditációs Testület javaslatát megismerheti, illetve kérésére azok másolatát részére ki kell adni. A kérelem benyújtója a Pedagógus-továbbképzési Akkreditációs Testület javaslatára és a szakvéleményekre tizenöt napon belül észrevételt tehet, amelyet meg kell küldeni az Oktatási és Kulturális Minisztériumnak.
Az indítási engedély kiadását a továbbképzés szervezője kérheti. Az indítási engedély kiadásáról az oktatási és kulturális miniszter szakmai elméleti és szakmai előkészítő tantárgyakat oktató pedagógusok, gyakorlati képzést végző pedagógusok továbbképzése esetén a szakképesítésért felelős miniszterrel egyetértésben dönt.

Az oktatási és kulturális miniszter - évente két alkalommal - továbbképzési jegyzéket ad ki az Oktatási és Kulturális Minisztérium hivatalos lapjában. A jegyzék a kiadás napjától számított egy évig érvényes. A továbbképzési jegyzékbe történő felvételt - az indítási engedély kiadásának évét kivéve - az indítási engedéllyel rendelkezőnek kell kérnie a kormányrendeletben meghatározott űrlapon.

Az alapítási, indítási engedély, a jegyzékbe történő felvétel iránti kérelem adatlapjai és kitöltési útmutatói, valamint a kérelemhez kötelezően csatolandó dokumentumok megnevezéséről, az eljárás során vizsgált szempontokról, az eljárásért fizetendő díjról készített tájékoztatók megtalálhatóak a Oktatási Hivatal honlapján.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok