2024. április 18.

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Miniszteri köszöntő

2008. március 4.
Kedves Látogató!

Az oktatás eredményessége társadalmunk, hazánk sikerének záloga.

Egy ország legnagyobb kincse polgárainak tudása, szakképzettsége, felkészültsége; ezért a színvonalas oktatás megteremtését tartom a legjobb befektetésnek.

Ugyanakkor a tudás, az oktatás az, ami a hátrányok átörökítésének folyamatát megszakítva egy sikeres ország polgárainak sikerévé, felemelkedésének történetévé válhat.

Nemzeti kultúránk közösségekben megjelenő, átadható, generációkat összekötő kincs. A kulturális sokszínűség a jövőbeni újítások forrása a gazdaságban, a tudományban, a mindennapi életben. A helyi közösségek fennmaradása, megerősítése elképzelhetetlen a helyi kulturális értékek megőrzése és innovatív megújítása nélkül.

Mi olyan oktatási rendszerért dolgozunk, amelyben gyermekeink egyenlő esélyekkel kezdhetik meg tanulmányaikat, amely használható tudással és készségekkel vértez fel minden diákot, amelyben motivált és felkészült tanárok foglalkoznak gyermekeinkkel korszerű körülmények között, s amelyben a tehetséges diákok minden segítséget megkapnak tehetségük kibontakoztatásához. Olyan oktatási rendszer kialakítása a célunk, amely dinamikusan képes alkalmazkodni a változó társadalmi igényekhez.

Mindenki számára elérhetővé akarjuk tenni pezsgő és sokszínű kulturális életünk értékeit és szolgáltatásait. A közösségi terek olyan hálózatát alakítjuk ki, amely egyszerre szolgálja a helyi kulturális és civil kezdeményezések erősítését, és az esélykülönbségek mérséklését.

Új iskola, Új tudás címmel vitára bocsátjuk a magyar közoktatás és közkultúra fejlesztését szolgáló javaslatainkat. A javaslatsor nem részletesen kidolgozott cselekvési terv, hanem a lehetőségeket, alternatívákat tartalmazó összefoglaló, amely alapja és sorvezetője lehet egy széleskörű társadalmi vitának.

Kérem, vegyen részt ebben a vitában, ossza meg velünk véleményét terveinkről - saját tapasztalatai alapján!

Köszönjük segítségét!

Dr. Hiller István
oktatási és kulturális miniszter


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok