2024. február 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Felsőoktatási tankönyvvásár a Műegyetemen

2006. november 21.
Az idén csaknem 60 kiadó kínálja tankönyveit a kedden, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen megnyílt kétnapos felsőoktatási tankönyv- és szakkönyvvásáron.
A kiállítók között megtalálhatók a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének tagjai, tagozati szereplők, felsőoktatási intézményekben működő, de nem önállóan gazdálkodó kiadók, vállalkozásszerűen működő, valamint határon túli kiadók. A kedden és szerdán is 10-től 18 óráig tartó rendezvényen a könyveket 20 százalékos árengedménnyel vásárolhatják meg az érdeklődők.

Manherz Károly, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára a mustra keretében rendezett konferencián beszámolt arról, hogy a minisztérium Felsőoktatási Tankönyv- és Szakkönyvtámogatási Pályázata idén 100 millió forintos keretösszeggel támogatta a tudományos könyvek kiadását. A tárca felsőoktatási reformját ismertetve elmondta: elkészültek a bolognai rendszerhez igazodó tantervek, a képzési, képesítési, illetve kimeneteli követelmények. Hangsúlyozta: ezentúl olyan tananyagokra, tankönyvekre lesz szükség, amelyek megfelelnek a képzési és kimeneteli követelményeknek, amelyeket felhasználva a hallgatók megfelelő szak-, illetve elméleti ismeretekhez juthatnak. A tankönyvkiadásnak üzleti aspektusa is van, azaz olyan könyveket érdemes kiadni, amelyekre a felsőoktatás piaci szereplőként, a tényleges vásárlóerejét megmutatva reagál - fűzte hozzá.

Rámutatott a digitális tananyagok fontosságára, mint mondta, ezeknek a támogatása továbbra is prioritás marad a tárca számára.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok