2024. április 15.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A Magyar Pedagógiai Társaság elnökségének pályázata: Életen át tartó tanulás - mindenkinek!

2006. február 6.
A Magyar Pedagógiai Társaság a Tanulás hete - a Művelődés ünnepe 2006. évi rendezvényei keretében pályázatot ír ki a felnőttképzés népszerűsítése céljából a téma iránt érdeklődő nappali és levelező tagozatos főiskolai és egyetemi hallgatók, (2-4 fős) hallgatói teamek, fiatal diplomások számára, az alábbi témákban:
  • Nyilvános felnőttképzési bemutató-órák tervei, amelyeket a pályázók a levezetés szándékával készítenek, s amelyeket a központi program keretei között a FSZEK épületében, vagy a TIT Szövetségi Iroda termeiben, esetleg közterületen, véletlenszerűen kiválasztott felnőtt tanulók részvételével megvalósítanak. (Pl. kulturális heppening az aluljáróban, daltanítás, könyvtári foglalkozás, nyelvóra, munkaerőpiaci képzési promóció, nyílt óra bármilyen témában, - a "mindentudás egyeteme" stb.) Beküldendő a megvalósítani kívánt foglalkozás, mikrotanítás leírása (a foglalkozás célja, tervezett célcsoportja (kora, létszáma,) módszere, óravázlata eszköz, tér- és személyi igényei.)
  • A felnőttképzés magyar műhelyei. A minimum 10, maximum 40 oldalas esszé típusú írásmű egy sikeresen működő magyarországi felnőttképző szervezet ismertetését tartalmazza. Az esszé térjen ki a szervezet szakmai leírására (küldetés, stratégiai cél, szervezeti modell, vezetés módszere, alkalmazott munkaformák), az elmúlt 5-10 év elvégzett feladataira, innovációira, sikereire és esetleges nehézségeire.
  • Felnőttképzési "jó gyakorlatok". A minimum 10, maximum 25 oldalas esszé típusú írásmű egy felnőttképző szervezet terjesztésre érdemes, sikeres akciójának, módszerének leírását és elemzését tartalmazza. A pályázó a módszert poszter-előadás formájában ismerteti, vagy élőben bemutatja a központi program keretében a FSZEK épületében, vagy a TIT Szövetségi Iroda termeiben tervezetten, vagy véletlenszerűen kiválasztott felnőtt tanulók részvételével. Az esszé térjen ki az akció, a módszer céljára, célcsoportjára, tartalmának ismertetésére, a módszer újszerűségének, sikerességének elemzésére, az alkalmazott minőségbiztosítási szempontokra.
A nyertesek 2006 március 24-én, az MPT Tanulás ünnepe - a Művelődés hete 2006. évi központi rendezvényén személyesen mutatják be pályaművüket. A központi rendezvény helyszíne: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár központi épülete. Az elfogadott pályaművek nyilvános bemutatásához szükséges költségeket (utazás, szállás stb.) a program szervezői átvállalják.

A nyertes pályázók értékes tárgyjutalmak kapnak, valamint az MPT referencia levelét, amelyet tanulmányaik és karrierjük során sikerrel felhasználhatnak. A bíráló bizottságot országos hírű felnőttképzési szakemberek, a Magyar Pedagógiai Társaság aktivistái alkotják. Különdíjban részesülnek azon műhelyeknek vezetői, vezető oktatói is, melyek különösen nagy aktivitással vesznek rész a pályázaton.

A pályázati csomagot kizárólag postai úton lehet beadni, két kiprintelt, spirálozott, vagy mappába fűzött példányban és egy elektronikus adathordozón (floppy, CD lemez).
Beküldési cím: Magyar Pedagógiai Társaság 1364. Bp. Pf.:176
Beadási határidő (a postabélyegzőn): 2006. március 10.
Érdeklődni lehet az mpt@index.hu, vagy a szokolym@mars.tofk.elte.hu e-mail címen
A borítékra írják rá: MPT Tanulás hete 2006

A beadandó pályázati csomag elemei:
  • űrlap
  • mellékletként a pályamű írásos anyagai a kiírás szerint
  • a pályázó, vagy pályázók szakmai önéletrajza
  • a pályázat tervezett bemutatásának (előadás, poszter, mikrotanítás, börzei bemutató stb.) leírását, a szükséges tárgyi feltételeket (írásvetítő, projektor, kitűző-tábla, sokszorosított résztvevői oktatási anyagok)
A határidőn túl beérkező pályaműveket nem tudjuk elfogadni!

A pályaműveket szakértő zsűri bírálja el. A bírálat eredményét 2005. március 20-án elektronikusan tesszük közzé a www.pedagogia-online.hu címen. A Tanulás hete - művelődés ünnepe rendezvényre valamennyi pályázót várjuk a közönség soraiba. A nyertesekkel bemutatójuk részleteit szükség esetén e mailen (mpt@index.hu) egyeztetjük.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok