2023. június 3.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pályázat pályaorientációs tanár szakirányú továbbképzésen való részvételre

2008. szeptember 5.
A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal pályázatot hirdet pályaorientációs tanár szakirányú továbbképzésen való részvételre, a TÁMOP 2.2.2. Központi Program részeként, az Európai Szociális Alap (ESZA) és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával.

A képzésről
Képző intézmény: Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar (Gödöllő)
Képzés kezdete: 2008. szeptember-október
Képzés hossza: 4 szemeszter
Képzési forma: levelező képzés
Képzési helyszín: Gödöllő

Felvételi feltételek
Valamely alapképzési tanár szakon szerzett végzettség és szakképzettség, valamint könyvtáros, andragógus, gyógypedagógus, szociálpedagógus, munkavállalási tanácsadó, pályatervezési tanácsadó.

A jelentkező munkaadója írásban nyilatkozik arról, hogy a képzésen szerzett ismereteket a beiskolázott munkatársa fel fogja használni a napi munkája során.

Képzési célcsoport
Általános és középiskolai pedagógusok, közművelődési intézmények dolgozói, munkaerő-piaci kimenettel dolgozó szociális intézmények szakemberei, az ÁFSZ pályaorientációs szolgáltatásnyújtással foglalkozó kollégái, magán munkaerő-közvetítők munkatársai, munkaerő-piaci felkészítéssel foglakozó non-profit szervezetek munkatársai, felsőoktatási karrier irodák, hallgatói- és diáktanácsadók munkatársai, pedagógiai intézetek pályaorientációval foglalkozó munkatársai, uniós képzési és karrier tanácsadással foglalkozó szakemberek (EuroGuidance, EURES..).

Képzési cél
Olyan ismeretek közvetítése és olyan készségek kialakítása, amely lehetővé teszi az iskolarendszerű képzésben részt vevő korosztályok pálya-, iskola- és munkaválasztásának a támogatását; az interdiszciplináris szemléletmód alkalmazásával hozzásegíti, felkészíti a tanulókat a tudatos választásra, a döntések ismétlődésére, az életpálya tervezésére. Emellett szerezzen tájékozottságot a közigazgatási és iskolavezetési alapelvekről és ismeretekből, valamint az iskola mint szervezet működéséről.

További információk

Finanszírozás
A képzésre sikeresen jelentkezők teljes költségtérítési díját (jelen képzés esetében 75 000 Ft/félév) a "TÁMOP 2.2.2 - A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése" projekt biztosítja.

Érdeklődés és jelentkezés
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal - Humánpolitikai Főosztály
Ocsovai Judit
06-1-210-42-59

Csatolandó dokumentumok:
Aktuális önéletrajz
Digitalizált diploma másolat
Nyelvvizsga bizonyítvány(ok)
Munkaadói szándéknyilatkozat a képzésen szerzett ismeretek hasznosításáról

Jelentkezési határidő: 2008. szeptember 25.
Jelentkezni e-mailen vagy hagyományos postai úton a jelentkezési határidőre beérkezett pályázatokkal lehet. A formai feltételeknek megfelelő pályázatokat a beérkezés sorrendjében rangsoroljuk.

A képzés minimálisan 20 fő jelentkezése esetén, a támogatási szerződés aláírását követően indul!
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok