2024. április 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
Fórum » Felsőoktatás
 
Tisztelt Fórumozók!
 
Technikai okok miatt átmenetileg lezártuk a fórumot, de hamarosan újraindítjuk. Megértésüket és türelmüket köszönjük!
 
Felhívjuk figyelmüket arra, hogy az általunk leírt szakmai vélemény nem kötelező erejű. Az Alkotmánybíróság a 60/1992. (XI. 17.) AB határozatában kifejtette, hogy a minisztériumi és egyéb központi állami szervektől származó jogi iránymutatást tartalmazó leiratok, körlevelek, útmutatók, iránymutatások, állásfoglalások és egyéb informális jogértelmezések kiadása alkotmányellenes, ezért ahhoz semmiféle joghatás nem fűződik, és arra bíróság vagy más hatóság előtt hivatkozni nem lehet.
 
A szerkesztők
 
  
 10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  
  
Kitti88 üzenete
2009.10.21. 12:48
Tisztelt Szerkesztők!

Én 2010 júniusában fejezem be főiskolai tanulmányaimat. Jelenleg, 2009/2010es tanévre átvettek költségtérítésről államilag finanszírozott képzésre. Érdeklődni szeretnék, hogy ha második diplomát szeretnék, akkor azt megtehetem-e államilag finanszírozott képzésben, vagy miután idáig költséges voltam, ezért ismét csak költségtérítésesen folytathatom? Ez a 12 félév, amit az állam támogat, csak azoknak jár , akik első tanulmányaikat úgy kezdték, vagy nekem is, aki idáig 2 félévben részesül/részesült állami támogatásban?


Válaszát előre is köszönöm!
jojo0116 üzenete
2009.10.19. 17:56
Tisztelt Szerkesztőség!

Érdeklődni szeretnék,hogy nagycsaládosoknak jár-e valamiféle támogatás költségtérítéses főiskolai tanulmányok során?
Válaszukat előre is köszönöm.
gagabo üzenete
2009.10.17. 15:23
Tisztelt OM! Kérdésem, hogy a Miskolci Bölcsész Egyesület illetve Nagy Lajos Király Egyetem álltal kiadott (vagy kiadásra majdan kerülő) oklevél elfogadott e diplomának, egyetemi/főiskolai végzettségnek a munkavállalás szempontjából? Ha valaki elvégzi beszámíthatja e BA képzésként vagy besorolásában F, közalkalmazotti kategóriába? Úgy hallottam,hogy akkreditálták az intézményt, de nem teljesen érthetőek az erről szóló hírek.Köszönettel: G.G.
daniel23 üzenete
2009.10.17. 11:51
Tisztelt szerkesztők, fórumozók!
A következő kérdésem lenne.2005-ben, még az osztatlan képzés keretében kezdtem meg tanulmányaimat informatikus szakon az ELTE-n.Emellé még szeretnék egy kiegészítő képzést, és meg is találtam ami kerestem: programtervező matematikus egyetemi szintű kiegészítő alapképzés.(ilyen van/volt a DE-n, SZTE-n Pannon egyetemen is) Állitolag ez a szak azonban mar nem indul. A kerdesem az lenne hogy:

i, Mint régi rendszerben kezdő hallgató van e arra valami lehetőség hogy (az allitolag még 2012-ig futó, de pl a felvi.hu-n nem talált) ilyen jellegű kiegészítő képzésben részt lehessen venni?

ii,Csak olyan képzésben lehet részt venni ami meg van hirdetve a felvi.hu-n, tehát ha ott nem találom meg ezt a kiegészítő képzést akkor már nem is vehetek részt benne , annak ellenére hogy még fut?

iii, Esetleg lehetne -e kérvényezni az adott egyetemnél, hogy ilyen régi rendszerű (kiegészitő jellegű) képzésben még ha 2012ig be tudom fejezni akkor részt lehessen venni?(160 kredites levelező kieg.képzés) vagy ezt teljes egészében az OM szabja meg?

Megj.:Mindezt azért kérdem mert az egyetem honlapjain azt olvastam h 2012-ig biztosítja a hallgatóknak a régi rendszerbeli tantárgyakat.Sajnos évvesztességem miatt épp a "váltás"kor léptem a rendszerbe.:((

minden valaszt előre köszönök.

blikopener üzenete
2009.10.17. 11:00
Tisztelt szerkesztők!
Kérdésem a következő.Ha állami képzésben veszek részt, és passzív félévet állítok be, akkor az a félévem államilag támogatott félévnek számít majd be? tehát a 12 félévből már csak 11 marad. vagy a passzív jogviszony miatt nem számít bele az államilag támogatott félévekbe?
válaszukat előre köszönöm
ranita üzenete
2009.10.15. 21:34
Tisztelt Szerkesztők!

Ebben a tanévben elnyertem a köztársasági ösztöndíjat (10 félévre), azonban félévkor, az államvizsga letételekor megszűnik a hallgatói jogviszonyom. Ha továbbtanulok keresztféléven, ugyanezen intézményben, mesterképzésen, akkor folytatódik a maradék 5 havi ösztöndíj folyósítása? Számít, hogy nappali vagy levelező, állami vagy költséges képzésre megyek? Kérem Önöket, írják meg mi lenne a legjobb megoldás, hogy ne vesszen el ez az összeg.


Üdvözlettel
ranita
cskmag üzenete
2009.10.15. 16:04
Kedves Sárvári Judit!
1124. számú üzenetemre kapott választ tudomásul vettem és köszönöm szépen.
A kérdésemben szereplő delikvens (u.i. nem rólam van szó) nyelvtanulási nehézséggel is küzd - valószínűleg fel nem ismert diszlexiás -, de ezt nem szívesen veszi tudomásul,szakemberhez sem fordult még emiatt.
Abban az esetben, ha mégis logopédushoz fordulna ez ügyben szakvéleményért, volna-e rá esélye, hogy hozzájusson a diplomáihoz?
Válaszát várva, üdvözlettel: cskmag
varga béla üzenete
2009.10.15. 09:27
Tisztelt szerkesztők
BMF villamosmérnöki karán államilag támogatott képzésben három aktív és egy passzív félév után megszünt a hallgatói jogviszonyom. Egy év kihagyás után újra felvételizetem ugyan ide ugyan erre a szakra.szeretném megtudni hogy hány félévig biztosaított még számomra az állami támogatás.
a választ előre is köszönöm
tisztelettel : vabé
varga béla üzenete
2009.10.15. 09:27
Tisztelt szerkesztők
BMF villamosmérnöki karán államilag támogatott képzésben három aktív és egy passzív félév után megszünt a hallgatói jogviszonyom. Egy év kihagyás után újra felvételizetem ugyan ide ugyan erre a szakra.szeretném megtudni hogy hány félévig biztosaított még számomra az állami támogatás.
a választ előre is köszönöm
tisztelettel : vabé
varga béla üzenete
2009.10.15. 09:27
Tisztelt szerkesztők
BMF villamosmérnöki karán államilag támogatott képzésben három aktív és egy passzív félév után megszünt a hallgatói jogviszonyom. Egy év kihagyás után újra felvételizetem ugyan ide ugyan erre a szakra.szeretném megtudni hogy hány félévig biztosaított még számomra az állami támogatás.
a választ előre is köszönöm
tisztelettel : vabé
pemzli1 üzenete
2009.10.13. 22:05
Tisztelt Szerkesztők!
Azután szeretnék érdeklődni, hol találok utmutatást milyen
lehetősége van egy sajátos nevelésü ( dyszes) diáknak főiskolába kerülésre , és ott milyen kedvezmények illetik meg ,és milyen jutatásokat kaphat.( A tavasszal érettségizek,és most is speciális gigibe járok.)Válaszát köszönöm!
tibi3333 üzenete
2009.10.13. 12:29
Tisztelt Szerkesztők!

Egy igen fontos anyagi vonzatú kérdésem lenne Önökhöz.2006 szeptemberében kezdtem meg állami támogatású főiskolai tanulmányaimat az egyik főiskolán alapképzésben.Jelenleg már a 7. félévemet töltöm,tehát úgymond "csúszós" vagyok.Ebben a félévben is szerettem volna beadni pályázatomat rendszeres szociális támogatás igénylése céljából,mivel hátrányos helyzetűnek számítok és eddig minden félévben meg is kaptam a támogatást.Azonban ebben a félévben azzal utasítottak el,hogy "csúszosoknak" már nem jár.Tudomásom szerint más intézményben kérnek és kapnak is képzési időt túllépő hallgatók rendszeres szociális támogatást.Kérem,ha tévedek javítsanak ki.A kérdésem annyi lenne,jogy jogszabályilag van-e szabályozva vagy pedig az adott intézmény dönti el,hogy kaphatok-e vagy sem rendszeres szociális támogatást?
Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelettel:
tibi3333
Susie üzenete
2009.10.12. 18:05
Tisztelt Szerkesztőség!
Betöltöttem a 30. évemet, és jelenleg a BMF levelező, költségtérítéses szakára járok. Állami támogatást felsőfokú tanulmányaim során nem vettem igénybe. Érdeklődnék, hogy jogosult vagyok-e rá, és ha igen, hogyan tudnék átkerülni állami támogatott levelezőre.
Válaszukat előre is köszönönettel: Susie
A Szerkesztők üzenete
2009.10.08. 16:04

Tisztelt Kincs Barbara!

Ön jól értelmezte a jogszabályt (a felsőoktatásban részt vevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő egyes térítésekről szóló 51/2007. (III. 26.) Korm. rendelet 36. § (1) bekezdése), azaz Önnek nem jár a GYES alatti költségtérítés-mentesség, mivel 2007. augusztus 1-jét megelőzően valamelyik félév első napján nem volt TGYÁS-on, GYED-en, GYES-en vagy GYET-en. Ezt a kedvezményt felváltotta a többletpontok rendszere.

Üdvözlettel:
Szövényi Zsolt
főosztályvezető

A Szerkesztők üzenete
2009.10.08. 15:58

Tisztelt "afrodité"!

Amint Ön írta, 2005-ben nyert felvételt szociálpedagógus szakra, azonban tanulmányait csak a 2006/2007-es tanévben kezdte meg hallgatói jogviszonya szüneteltetése miatt.

Az alap- és mesterképzési szakok képzési és kimeneti követelményeiről szóló 15/2006. (IV. 3.) OM rendelet rendelkezik a szociálpedagógia alapképzési szakra irányadó nyelvi követelményről. Az OM rendelet 7. §-ának (2) bekezdése szerint az e rendeletben foglalt idegennyelvi követelményeket, valamint a gyakorlatigényes alapképzési szakokon az összefüggő szakmai gyakorlat követelményét a 2006. szeptember 1-jétől tanulmányaikat megkezdő hallgatókra kell először alkalmazni.

Önre a fent hivatkozott rendeletben meghatározott nyelvi követelmény az irányadó, tekintettel arra, hogy tanulmányait 2006. szeptember 1-jén kezdte meg. A rendelet értelmében az alapfokozat megszerzéséhez egy élő idegen nyelvből államilag elismert középfokú C típusú nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány, illetve oklevél szükséges.

Üdvözlettel:
Szövényi Zsolt
főosztályvezető

A Szerkesztők üzenete
2009.10.08. 15:56

Tisztelt "horsebi"!

Az idegen nyelvtudás igazolására rendszeresített állami nyelvvizsgáról szóló 3/1980. (X. 25.) MM rendelet melléklete rendelkezett az állami nyelvvizsgával, illetőleg a nyelvvizsga-bizonyítvánnyal egyenértékű - 1950. december 31. napja utáni - vizsgákról, valamint okiratokról. A melléklet kizárólag a Zrínyi Miklós Katonai Akadémián nappali tagozaton, idegen nyelvből tett államvizsgát, az akadémián idegen nyelvi tanfolyamon szerzett bizonyítványt, valamint az akadémia idegen nyelvi tanfolyamának első éve után tett záróvizsgát feleltette meg nyelvvizsgának, illetve nyelvvizsga fokozatnak. A Kossuth Lajos Katonai Főiskoláról nem rendelkezett az MM rendelet.

A fent hivatkozott MM rendeletet az idegennyelv-tudást igazoló államilag elismert nyelvvizsgáztatás rendjéről és a nyelvvizsga-bizonyítványokról szóló 71/1998. (IV. 8.) Korm. rendelet 1999. december 31-ével hatályon kívül helyezte, azonban 1999. december 31-ig a nyelvvizsgáztatás a kormányrendelet és az idegennyelv-tudás igazolására rendszeresített állami nyelvvizsgákról szóló 3/1980. (X. 25.) MM rendelet szerint egyaránt folytatható volt.

A jelenleg hatályos, az idegennyelv-tudást igazoló államilag elismert nyelvvizsgáztatásról és a külföldön kiállított, idegennyelv-tudást igazoló nyelvvizsga-bizonyítványok Magyarországon történő honosításáról szóló 137/2008. (V. 16.) Korm. rendelet 14. §-a rendelkezik a nyelvvizsga-bizonyítvánnyal egyenértékű okiratokról. A kormányrendelet az idegen nyelven folytatott és befejezett tanulmányokat igazoló, államilag elismert, külföldi közoktatási intézményben szerzett érettségi bizonyítványt, illetve államilag elismert, külföldi felsőoktatási intézményben szerzett oklevelet, a külföldön vagy Magyarországon szerzett érettségi bizonyítványt, stb. feleltet meg meghatározott fajtájú, típusú és szintű nyelvvizsgáknak.

Sajnálattal tájékoztatom Önt, hogy a leírtakra tekintettel a Kossuth Lajos Katonai Főiskolán tett orosz nyelvi szigorlata nem feleltethető meg nyelvvizsgának.

Üdvözlettel:
Szövényi Zsolt
főosztályvezető

A Szerkesztők üzenete
2009.10.08. 15:54

Tisztelt "pongraczi"!

A felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény (Ftv.) 40. §-ának (1) bekezdése d) pontja szerint a hallgató másik felsőoktatási intézménnyel további (párhuzamos) hallgatói jogviszonyt létesíthet.

A törvény a hivatkozott rendelkezése alapján lehetővé teszi, hogy a már hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgató egy másik felsőoktatási intézménnyel további (párhuzamos) hallgatói jogviszonyt létesítsen. További (párhuzamos) hallgatói jogviszony keretében újabb oklevél vagy bizonyítvány megszerzése céljából létesíthető hallgatói jogviszony.

A fentiek alapján Önnek joga van párhuzamos képzésben tanulmányokat folytatni jogász és nemzetközi kapcsolatok szakon levelező képzésben is.

A második kérdésére válaszolva tájékoztatom Önt, hogy szakmai véleményünk szerint, a felsőoktatási intézmény a képzési időre, s nem kreditekhez viszonyítva határozza meg a költségtérítés összegét. Az Ftv. 147. §.ának 19. pontja szerint képzési idő: az előírt kreditek, a végzettségi szint, szakképzettség, szakképesítés megszerzéséhez szükséges, jogszabályban meghatározott idő. Tekintettel arra, hogy egyetlen tantárgy felvétele és a követelmények teljesítése újabb képzési időt, aktív félévet igényel, véleményünk szerint az intézmény a teljes költségtérítés összegének befizetését előírhatja.

Az Ftv. 126. §-ának (1) bekezdése szerint a költségtérítés megállapítása és annak módosítása, a költségtérítés összegének megállapodásban való rögzítése a felsőoktatási intézmény hatáskörébe tartozik. Lehetséges, hogy a felsőoktatási intézmény a szabályzatában, illetve az Önnel kötött megállapodásban szabályozza azt az esetet is, hogy egyetlen tantárgy felvétele esetén is a teljes költségtérítés összegét be kell fizetni, figyelembe véve azt, hogy szakdolgozat írása is kötelező. Az is lehetséges, hogy az intézmény szabályzatában rendelkezik arról, hogy egyetlen tantárgyfelvétel esetén nem a teljes költségtérítést kell befizetni. Kérem, szíveskedjen az intézmény szabályzatát, valamint az Önnel kötött megállapodást áttekinteni és a problémát a felsőoktatási intézménnyel rendezni.

Üdvözlettel:
Szövényi Zsolt

A Szerkesztők üzenete
2009.10.08. 15:44

Tisztelt "Floppy"!

Kérdésével forduljon ahhoz a felsőoktatási intézményhez, ahol tanul. Az orvosi igazolását benyújtva a tanulmányi és vizsgaszabályzat rendelkezéseit figyelembe véve remélhetőleg meg fogják oldani a kérdést.

Üdvözlettel:
Dr. Bakos Károly
szakmai főtanácsadó

unora üzenete
2009.10.08. 14:14
Tisztelt Szerkesztőség!

A diploma megszerzéséhez szükséges nyelvvizsgával kapcsolatosan lenne kérdésem: mi az általános követelmény, az iskolák ezt mennyiben bírálhatják felül? A legtöbb helyen úgy tudom elegendő az államilag elismert középfokú C típusú vizsga. Közgazdász végzettséghez ez elég? A főiskolán, ahová járok (Modern Üzleti Tudományok Főiskolája) a szakmai középfokú C típusú nyelvvizsgát hangoztatják követelményként. Van esetleg olyan jogszabály vagy rendelet, amely ezt "felülbírálhatja"? Válaszukat előre is köszönöm!
deng tangxin üzenete
2009.10.07. 18:18
kedves szerkeszto!
en vagyok a kinai,azt vizsgaltak kianai hagyomanyos kinai orvoslas. az oktatas a negyeves felsofoku oktatas.egy egyetem erettsegi bizonyitvany. how hiteles lehet ezt csinalni?
nagyon koszonom!
deng tangxin üzenete
2009.10.07. 17:53
我是一名中国人,我想知道我的文凭可以认证吗?
gladius üzenete
2009.10.07. 11:22
Tisztelt OM!

3 félév vegyészmérnöki BSC tanulmányok után gyógyszerész szakra szeretnék átjelentkezni.A 11 félév biztosított lesz számomra a GYTK-n ,amit úgy számoltam ,hogy 14 félévből kivontam a 3 BSc félévet ?Államilag finanszírozott keretek között szeretnék gyógyszerész diplomát szerezni.Megszeretnék nyugodni...Remélem még időben kaptam észbe.

Üdvözlettel,
Iván Artúr
anni11 üzenete
2009.10.06. 18:02
Tisztelt Szerkesztők!
SOS kérem válaszukat, ugyanis lányomat tandíj fizetésére kötelezték a főiskolán.
Ezt nem tudjuk befizetni és nem is tartjuk jogosnak.
2005-ben kezdett hagyományos képzésben biológia-számítástechnika tanári szakot. A számítástechnikát leadta, majd 2007-ben az új bolognai képzésben felvette a környezettan alapképzést a biológia szak mellé.
Úgy tervezte, miután árvaságit kap édesapja után, 2010-ben fog diplomázni mindkettőből.
Vagyis ekkor lesz meg a 12 ingyenesen járó féléve.
Sajnos most azt mondták neki a tanulmányin, hogy duplázódnak a félévek, és mostantól mindkettőre tandíjat kell fizetnie.
Hogy lehet ez? Melyik rendelkezés írja ezt elő?
Várom mielőbbi válaszukat!
Tisztelettel: anni11
bobebaba_old üzenete
2009.10.06. 15:01
Tisztelt Szerkesztők!

2008-ban szereztem diplomát államilag támogatott képzés keretében (még nem a bolognai rendszerben). A rendelkezésemre álló 12 államilag támogatott félévből így 10-et felhasználtam. Majd felvételt nyertem egy másik szak BA képzésére. A kérdésem az lenne, hogy a későbbi MA képzés keretében a megmaradt 2 államilag támogatott félévet fel tudom-e használni?
Azzal kapcsolatban is többféle információt hallottam, hogy amennyiben még a régi rendszerben egy szakon tanári képesítést is szerez valaki, akkor 14 államilag támogatott félév áll a rendelkezésére. Helyes ez az információ? Ha az MA-ban felhasználhatók lennének a megmaradt féléveim, akkor 10 félév felhasználása után még 4 félév állna a rendelkezésemre?
Válaszukat előre is köszönöm.
Tszelettel: T.Erika
szaffi837 üzenete
2009.10.06. 08:14
Tisztelt Szerkesztők!

Az lenne a kérdésem, ha én államin vagyok most a BMF-en a 7. féléve és át szeretnék jelentkezni pszichológiára, akkor ott ha államira felvennének hány félévem maradna? A másik, hogy nézegettem a mostani pontszámításokat, kizárólag csak 80 plusz pontot lehet összeszedni, vagy van valami más módja is annak, hogy többet összeszedjek? (nem olimpia bajnok harmadik helyezettre gondolok)A plusz pontba az emelt érettségi is beleszámít? Ha nyelvvizsgám van, azt jobban beleszámolják mint pl az emelt angol érettségit? És a legfontosabb, hogy hány éves korig jelentkezhetek állami képzésre? Előre is köszönöm a válaszukat!
bara12_87 üzenete
2009.10.05. 17:39
Tisztelt Szerkesztőség!

A Károli Gáspár Egyetemen kezdtem meg tanulmányaimat idén szeptemberben anglisztika szakon. Mindenképpen tanár szeretnék lenni, viszont a Károlin meghirdetett tanárképes minor szakok közül egyik sem tetszett így nem vettem fel még minort (de mindenképpen szeretnék, hisz tudom, hogy kétszakos tanárnak jobb lenni, mint egy szakosnak). 1. kérdésem: a 2. évtől kezdve esetleg vehetek e fel minort másik egyetemen (mondjuk az ELTÉN a földrajzot, hiszen ez nálunk ugyebár nincs) úgy, hogy a major szakot a Károlin csinálom? 2. kérdés: ha felvehetem a minort más egyetemen, fogok e csúszni emiatt (mivel a 2. évtől nem pedig az elsőtől vettem fel). Köszönöm a választ, sokat segítenének vele, mert minden kicsit zűrzavaros.
Barbara
Pami üzenete
2009.10.05. 13:23
Tisztelt Szerkesztőség!

A "1120. A Szerkesztők üzenete" címszó alatti válasszal kapcsolatban lenne még némi kérdésem. Azt megértettem, hogy ugyanazon képzési cikluson belül nem szerezhetek kettő diplomát állami támogatással, ha az első diplomát már megszereztem. A kérdésem az lenne, hogy mivel a támogatott félévek száma kettővel meghosszabítható, és ha én a jelenlegi képzésem utolsó félét passzivizálom (tehát a diplomámat várhatóan 2010/2011-es tanév őszi félévében szerezném meg), akkor 2010 februárjában jelentkezhetek-e egy másik államilag támogatott BA képzésre? Lehetne-e akkor így párhuzamos képzésnek tekinteni a 2 képzést? Mert akkor így gyakorlatilag akkor kezdeném el a második képzést, mikor az elsőt még nem fejeztem be. Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelettel:
Varga Tímea
P. Anna üzenete
2009.10.04. 15:54
Tisztelt Szövényi Zsolt Főosztályvezető Úr!

Köszönöm szíves segítségét.

P. Anna
wicus üzenete
2009.10.03. 08:30
Tisztelt Szerkesztők!
Hivatkozva a "1122.A Szerkesztők üzenete"címszó alatti válaszra, azért fordultam az OM-hez, mert álláspontom szerint az Okj-ban szereplő minden követelményt és feltételt az OM határoz meg, amit az alábbiakban leírtak szerint vélelmezek.

http://www.szakkepesites.hu/szakmak_regi/hulladekgazdalkodasi_technologus_%28elelmiszer-ipari%29.html

Hulladékgazdálkodási technológus (élelmiszer-ipari) (korábbi OKJ)
Alapadatok
- OKJ-szám: 55547001
- Szakmacsoport: Mezőgazdaság
- Szint: felsőfokú szakképesítés
- Betölthető foglalkozás: Környezetvédelmi technikus (3126)
- Felelős minisztérium: FVM-KvVM-OM
Ezért kérném újbóli állásfoglalásukat.
Köszönettel Wicus


cskmag üzenete
2009.10.02. 15:30
Kedves Sárvári Judit!
Köszönöm a választ!
A kérdésemben szereplő delikvens nyelvtanulási nehézséggel is küzd - valószínűleg fel nem ismert diszlexiás -, de ezt nem akarja tudomásul venni, és szakemberhez sem fordult még emiatt. Abban az esetben, ha mégis logopédushoz fordulna ez ügyben szakvéleményért, volna-e rá esélye, hogy hozzájusson a diplomáihoz?
Üdvözlettel: cskmag
  
 10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  
  

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok