2023. március 25.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

EDUCATIO-LMS: A digitális iskola

2006. március 29.
Kipróbálásra és bevezetésre vár az Oktatási Minisztérium tanulásmenedzsment rendszere (Learning Management System: LMS), az Educatio-LMS. Az elektronikus iskola szerepét betöltő, digitális tananyagokra épülő rendszer hosszú és összetett, akár több kurzusból is álló tanítás-tanulás folyamat irányítására és megszervezésére éppúgy alkalmas, mint a diákok tudásának folyamatos és átfogó felmérésére.

Az Educatio-LMS rendszerrel mintegy 15.000 foglalkozásnyi közoktatási és szakképzési digitális tananyag válik elérhetővé elemenként és képzési programokba fűzve egyaránt, amelyek használatát a műveltségi területenként, illetve szakmacsoportonként megvalósított tárolás, valamint egy könnyen használható kereső rendszer segíti.

Az Educatio-LMS rendszer minden tevékenységet, tanulói aktivitást adminisztrál, ezért lehetőség van a tanulási folyamat nyomon követésére, a szükség szerinti beavatkozásra, illetve a személyre szóló képzési program elkészítésére. Azok a pedagógusok, akik a Tanár szerepkör mellett, Tananyagszerző szerepkörrel is rendelkeznek, saját tananyagokat, programokat is készíthetnek és tárolhatnak a rendelkezésre álló tananyagelemek, illetve a más forrásból származó elemek felhasználásával.

Az Educatio-LMS kezelését regionális képzéseken, illetve a rendszerhez csatolt e-learning tananyag segítségével sajátíthatják el a pedagógusok, és a használat során internetes Ügyfélszolgálat is rendelkezésükre áll.

Az Educatio-LMS rendszert a Térségi Iskola- és Óvodafejlesztő Központok (TIOK) és a Térségi Integrált Szakképző Központok (TISZK) intézményei próbálhatják ki először Magyarországon. A bevezetés egy pilot program keretében történik. Ennek célja, hogy felmérje a tanulásvezérlésre is alkalmas e-learning keretrendszer közoktatási, illetve szakképzési alkalmazhatóságát.

Az Educatio-LMS rendszer használatához a TIOK és a TISZK intézményei fix számú licenszet kapnak, ezeket a programban részt vevő tanárok és diákok között osztják ki. A rendszerben tárolt képzési programokhoz egy ingyenesen elérhető, offline lejátszó modul segítségével minden közoktatási intézmény pedagógusa és diákja is hozzáférhet.

Az Educatio-LMS a Nemzeti Fejlesztési Terv Humánerőforrás Operatív Program 3.1.1 és 3.2.1 Központi Programjai keretében, az Európai Unió támogatásával jött létre.
Az EDUCATIO Társadalmi Szolgáltató Kht. nyílt közbeszerzési eljárás keretében választotta ki a rendszer kialakítására, és a pilot időszak alatti üzemeltetésére a UNITIS Rendszerház Rt.-t. A pilot lefutásával a rendszer további üzemeltetése az EDUCATIO Társadalmi Szolgáltató Kht. feladata lesz. Az Educatio-LMS rendszer megoldása az SAP LSO (Learning Solution) moduljára épül.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok