2023. március 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Megújult épületben kezdi a tanévet 350 pesterzsébeti általános iskolás

2008. augusztus 30.
Hiller István oktatási és kulturális miniszter ünnepélyes tanévnyitó keretében adta át pénteken a XX. kerületi Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Logopédiai Intézet felújított épületét.

A miniszter tájékoztatta a tanévnyitón jelen lévő Szabados Ákos (MSZP) kerületi polgármestert, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 246 millió forintos iskolafelújítási támogatást nyert a kerület egy másik oktatási intézménye, az Ady Endre Általános Iskola.

Hiller István méltatta az iskola felújításáért létrejött összefogást és örömét fejezte ki, hogy a diákok így jobb körülmények vehetnek részt az oktatásban-nevelésben.

Az igazgató az MTI-nek elmondta: 350 gyermek jár a megújult iskolába, ahol a kerület óvodásait és általános iskolásait ellátó logopédiai intézet is helyet kap.

A februárban kezdődött építkezés határidőre elkészült. Pesterzsébet önkormányzata 300 millió forintot kapott, a kormány jóváhagyásával, az Oktatási és Kulturális Minisztériumtól az iskola renoválására.

Az épület teljes felújításon esett át, gyakorlatilag olyan, mintha teljesen új lenne - mondta Loncsák Judit igazgató. Emlékeztetett: az épületet 1926-ban adták át, azóta is általános iskolaként működik. A renoválás alatt a kisdiákok egy másik iskolaépületben tanultak és a logopédiai intézetet is befogadta egy
másik általános iskola.

A felújítás során statikailag megerősítették és kívülről renoválták az épületet, amelynek tetejére új betonkoszorú került. Az iskola új szárnnyal is bővült, ahol liftet és mozgássérültek számára kialakított mosdót is építettek. Felújították a teljes víz- és elektromosvezeték-hálózatot, a fűtést, befejezték a világítás korszerűsítését és kicserélték az összes nyílászárót. A gyermekeket megújult iskolaudvar és kert várja, az iskola köré pedig új járda épült - mondta Loncsák Judit.

(MTI)

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok